USR a sesizat DNA și Poliția Capitalei, susținând că datele unor oameni cu condiții precare ar ajunge la funcționari publici care le-ar falsifica semnăturile și le-ar folosi pe listele depuse la Autoritatea Electorală pentru candidaturile primarului general Gabriela Firea și primarului Sectorului 5, Daniel Florea. Vlad Voiculescu a postat pe Facebook un filmuleț în care apar angajați ai Primăriei Sectorului 5 care ar falsifica semnături pentru Firea și Florea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut de către Octavian Berceanu, consilier USR în Consiliul General al Municipiului București.

  • "Folosirea ilegală a datelor cu caracter personal în procesul electoral a devenit o practică tolerată de AEP, DNA și DIICOT. Datele oamenilor cu condiții precare ajung la funcționarii publici organizați în grupuri infracționale, care le falsifică semnăturile și le folosesc pe listele depuse la Autoritatea Electorală. Așa se fură alegerile în România 2020!
  • O structura de crimă organizată preia datele noastre, probabil de la Direcția Generală de Evidența a Persoanelor a Municipiului București și le folosește pentru constituirea listelor de susținători, necesare în competiția electorală. Beneficiarii sunt primarii din București, consilierii locali și generali. Cazul e cunoscut, dar tolerat de AEP, DIICOT și DNA.
  • E subiectul sesizărilor pe care le-am trimis către Direcția Nationala Anticorupție și DGPMB privind crimă organizată, instituirea unui grup infracțional, una dintre fabricile de semnături false pentru alegerile locale ale PSD, respectiv sectorul 5 și Primăria Generală.
  • Poliția Română cred că e timpul să te autosesizezi și să deschizi un dosar de cercetare penală pentru că vorbim de constituirea unui grup infracțional organizat având ca scop fraudarea procesului electoral și încălcarea legislației specifice , conform Codului Penal Art. 322: Falsul în înscrisuri sub semnătură privatăArt. 323: Uzul de fals privind încălcarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, art. 49", a scris pe Facebook consilierul USR.

  • Vezi video aici

Vlad Voiculescu a postat pe Facebook un filmuleț în care apar angajați ai Primăriei Sectorului 5 care ar falsifica semnături pentru Firea și Florea.

  • "La primărie DFectă a Sectorului 5, oameni plătiți din bani publici falsifică semnături de zor pentru PSD, Florea și Firea. Aceasta este imaginea tragică a administrațiilor locale din București conduse de baroni. Alianța USR PLUS va depune mâine (luni - n.r.) plângere penală împotriva PSD, a primarului Daniel Florea și a tuturor persoanelor care apar în acest video. Infracțiunile comise sunt fals, uz de fals, delapidare (folosirea resurselor primăriei in scopul personal și de partid) și abuz în serviciu", a scris Voiculescu.

Reacția Gabrielei Firea

"Eu aveam nevoie de doar 9.100 semnături și am depus la BEM ieri 43.000 de semnături pentru candidatură, toate verificate, perfect valabile. Este foarte urâtă campania bazată pe fake news! (...) L-am întrebat pe domnul Florea ce se întâmplă cu acest filmuleț și a spus că este o făcătură și că va ieși public cu explicații în acest sens", a declarat pentru HotNews.ro Gabriela Firea.