Nicușor Dan, candidatul unic al principalelor partide de dreapta din România, PNL și USR PLUS, și-a depus dosarul de candidatură la Biroul Electoral Central, la finalul unei perioade intense de strângere de semnături. La eveniment au participat liderii partidelor care îl susțin, Ludovic Orban, PNL, și Dan Barna, USR PLUS, și cei șase candidați ai alianței de dreapta la primăriile de sector.

Nicușor Dan și-a depus candidatura pentru PrimărieFoto: PNL

Nicușor Dan a intrat oficial în competiția electorală pentru funcția de Primar General al Capitalei, odată cu depunerea dosarului de candidatură la Biroul Electoral Central, împreună cu listele de semnături ale susținătorilor săi. Nicușor Dan a mulțumit zecilor de mii de bucureșteni care au semnat, voluntarilor care s-au ocupat să strângă semnături, dar și celor care au donat și artiștilor care susțin această candidatură. Apoi candidatul dreptei a amintit de ce candidează pentru funcția de primar al Capitalei.

„Campania pentru o primărie de bun simț”

“Campania aceasta este, de fapt, campania miilor de bucureșteni, care vor ca administrația să fie una de bun simț, vor ca administrația să fie una care lucrează pentru ei și nu vor ca administrația să fie una care îi minte și care își bate joc de banii pe care ei i-au muncit.

Este o campanie pentru mamele care vor, pur și simplu, să aibă loc cu căruciorul pe stradă și vor ca, dacă semnalează vreo defecțiune la un loc de joacă, ea să fie reparată.

Este o campanie pentru familiile tinere care doresc un lucru simplu, să aibă garanția că găsesc un loc la creșă sau la grădiniță. Este o campanie pentru persoanele în vârstă care au nevoie de un centru în cartier unde să se întâlnească cu alte persoane, să vadă un spectacol de film sau de teatru.

Este o campanie pentru persoanele cu handicap care au nevoie doar ca Primăria să le dea un oraș accesibil pentru ca ei să aibă acces la un loc de muncă.

Este o campanie pentru oameni de afaceri, care îmi spun în momentul acesta că vor ca Primăria să nu-i încurce și mai spun un lucru, că le este rușine să își invite omologii lor, partenerii lor de afaceri în București, pentru că orașul acesta nu arată bine.

Vreau să mulțumesc PNL și USR-PLUS pentru că susțin candidatura mea, pentru că au înțeles mesajul bucureștenilor, care în număr foarte mare le-au transmis că ne-am săturat de administrația PSD, uniți-vă și scăpați-ne de această administrație. Iată că aceste partide, cu decizii uneori dificile pentru organizațiilor lor, au înțeles scopul mai înalt și s-au raliat la ceea ce bucureștenii le-au cerut și vin, astăzi, în fața lor, cu o listă comună de candidați la Primăria Generală și la Primăriile de sector”, a declarat Nicușor Dan la conferința de presă organizată la ieșirea din BEC.

El a reamintit care sunt motivele pentru care dorește să învingă la aceste alegeri, amintind și de faptul că principalul contracandidat, primarul în funcție Gabriela Firea, și-a depus și ea candidatura tot astăzi.

Nicușor Dan, către Gabriela Firea: "Cum poți să ceri un nou mandat?"

"Înțeleg că primarul în funcție și-a depus astăzi candidatura pentru un nou mandat la Primăria Generală și mă întreb: cum poți să ceri un nou mandat, când tu ai dus orașul în faliment, când i-a cheltuit în 4 ani, banii pe 5 ani?

Cum poți să ceri un nou mandat când ai promis 20 de grădinițe și nu ai făcut nici măcar una? Cum poți să ceri un nou mandat când azi, în momentul în care vorbim, 1000 de blocuri din orașul ăsta nu au apă caldă, în secolul 21 și dacă lucrările continuă în ritmul în care actuala administrație le face, ar dura 400 de ani ca rețeaua de termoficare să fie modernizată?

Cum poți să ceri un nou mandat când ai promis revoluție în trafic și în 4 ani nu ai fost în stare să modernizezi o linie de tramvai, nu ai fost în stare să cumperi un tramvai deși aveai fonduri europene pentru asta?

Cum poți să ceri un nou mandat când oamenii tăi au fost în dispozitiv în 10 august?

Își închipuie primarul în funcție că vine să ceară un nou mandat și se bazează pe zecile de milioane pe care le-a dat în publicitate pentru a crea bucureștenilor o imagine falsă despre orașul în care locuiesc, cum că aici ar fi bine, dar eu cer bucureștenilor să iasă în număr mare la vot și să dovedească că bucureștenii nu pot să fie păcăliți.”- Nicușor Dan

Ludovic Orban și Dan Barna, prezenți la depunerea candidaturii

Liderii partidelor care formează alianța de dreapta care îl susține pe Nicușor Dan au subliniat și ei importanța acestor alegeri și importanța candidaturii lui Nicușor Dan.

„Astăzi Bucureștiul face un nou pas înainte spre un oraș care se face bine, un nou pas înainte spre Noul București”, a spus Dan Barna, președinte al USR. „Este un moment important pentru că aceste zeci de mii de semnături pe care le-am depus arată fără echivoc că cetățenii Bucureștiului își doresc să aibă o opțiune și își doresc de fapt ca doamna Firea și toto ceea ce reprezintă firea greșită a lucrurilor să părăsească butoanele și managementul acestui oraș”, a mai spus Barna.

„PSD a adus minciună, corupție, prostie, incompetență și o lipsă crasă de respect față de omul obișnuit, față de bucureștean”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL. „De 12 ani de zile Bucureștiul este făcut praf, zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună, de niște oameni care n-au nicio legătură cu ceea ce trebuie să însemne guvernarea Bucureștiului”, a spus Orban.

Alianța partidelor de dreapta care a anunțat la începutul lunii august că a încheiat negocierile și va avea candidați comuni, îl va susține pe Nicușor Dan la Primăria Generală a Municipiului București și va avea candidați unici pentru sectoare, trei din partea PNL (Adrian Moraru la Sector 3, Cristian Băcanu, la Sector 5, și Ciprian Ciucu, la Sector 6) și trei din partea USR PLUS(Clotilde Armand, la Sector 1, Radu Mihaiu, la Sector 2, și Simona Spătaru, la Sector 4). Patru dintre aceștia și-au depus candidaturile ieri și astăzi, la birourile electorale de sector, cel de-al șaselea urmând să o facă mâine.