Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca trebuie inlaturat "climatul de gasca daca vrem sa castigam in bataliile care vin", adaugand ca partidul are nevoie de o atmosfera sanatoasa si de oameni care au un crez. Trebuie sa readucem oamenii care au fost utili partidului. Ion Iliescu a propus ca Adrian Nastase si Dan Mircea Popescu sa faca parte din Biroul Permanent National al PSD.

"De ce sa introducem discordie intre doi oameni care sunt din garda veche a partidului?Trebuie sa folosim calitatile tuturor militantilor", a conchis Iliescu.

Ce se intampla cu PSD-ul? "Trebuie sa stim sa ne alegem liderii", spus Iliescu, precizand ca oamenii de afaceri din PSD trebuie sa respecte doctrina de stanga:" Sunt oameni cinstiti in PSD...Oamenii trebuie sa ne creada ca suntem ceea ce suntem".

Iliescu: "Eu sunt un produs expirat?"

Iliescu a afirmat ca a avut parte de acuze si de jigniri carora nu le-a raspuns impulsiv nici atunci cand au venit din partea unor membri ai conducerii partidului.

El s-a referit la Vasile Dancu, invocand o mai veche afirmatie a acestuia, cand a folosit sintagma "produs expirat" la adresa lui.

"Eu nu am avut o viata usora, natura m-a inzestrat cu niste virtuti care ma mentin inca treaz. Mintea inca nu mi-e tulbure, si nu numai mintea, inca mai am putere. Eu am facut doua campanii electorale. In 2000, aveam 70 de ani si unii nu tineau pasul cu mine", a declarat Iliescu.

Iliescu a amintit de exemplul lui Emil Cioran, care milita, la 20 de ani, pentru exterminarea fizica a celor mai varstnici de 30 de ani ca solutie pentru regenerarea societatii.

Nici Mircea Geoana nu a scapat de ironiile lui Ion Iliescu, afirmand ca l-a deranjat faptul ca Geoana, la lansarea candidatilor PSD pentru alegerile europarlamentare, in prezenta lui Traian Basescu, a spus, dupa ce seful statului afirmase ca PSD s-a reformat, cu exceptia lui Iliescu, ca PSD nu mai numara printre membri "fesenisti".

"Sunt asemenea elemente cu mentalitate de slugoi, care vor sa slujeasca seful sau sefii", a adaugat Iliescu.

Replicile lui Geoana la afirmatiile lui Iliescu

Presedintele PSD, Mircea Geoana a precizat ca nu s-a referit niciodata in termeni negativi la FSN si la "fesenisti". Geoana a spus ca, de fapt, i-a raspuns lui Basescu ca este normal sa il numeasca "edec batran" pe Iliescu, iar el sa se declare de dreapta, in conditiile in care este inconjurat de oameni proveniti din FSN.

Geoana a adaugat ca, in ceea ce priveste "etichetele", nu exista campion mai mare decat Ion Iliescu, care a spus ca: "Depinde de context si de nuanta".

Geoana a replicat mai mult sau mai putin inspirat: "Este ca in bancul acela cu sexul: depinde de ce parte te afli".

Geoana a replicat si la propunerea facuta de Ion Iliescu - de cooptare in Biroul Permanent National atat a castigatorului, cat si a invinsului in competitia pentru presedintia CN-, spunand ca ca nu intelege de ce mai sunt organizate alegeri la Consiliul National.