USR și PLUS au decis într-un congres comun fuziunea celor două partide, în favoarea acestei decizii votând aproape 85% dintre delegați, în vreme ce 12,5% au fost împotrivă, iar 2,8% s-au abținut. Noua formațiune se va numi USR și va fi condusă până la congres de Dan Barna și Dacian Cioloș.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Este un rezultat istoric și un pas istoric pentru ce va însemna USR-PLUS și va însemna în istoria politică în anii umători. Acum rezultatul, din 2.625 voturi, 2.222 au fost pentru fuziune, 84, 65%, 328 au fost împotrivă 12,5%, 75 dintre colegi s-au abținut, 2,86%”, a spus Dan Barna la finalul Congresului.

„Să ne depășim egoismul, individualismul atunci când e nevoie să lucrăm, să acționăm împreună. Același lucru îl propunem societății românești. (..) Suntem unii ai celorlalți”, a spus și Dacian Cioloș.

Odată votată în congresul comun, fuziunea urmează să fie înregistrată la Tribunal. Până la decizia definitivă a instanței, formațiunea va fi condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș, în calitate de copreședinți.

Anterior,reprezentanții USR și PLUS, reuniți în congrese separate, au votat sâmbătă pentru fuziunea celor două formațiuni. În tabăra condusă de Dan Barna, 76% au fost pentru și 17% împotrivă. Oamenii lui Cioloș au votat 83,4% pentru și 15% împotrivă.

​„Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianță, unirea este un pas firesc. Este ceea ce și-au dorit membrii noștri, este ceea ce ne-a cerut electoratul. Împreună suntem și mai hotârâți să luptăm pentru idealurile și principiile noastre, iar voința noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi și mai puternică. Vechile partide au avut timp de 30 de ani șansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generației noastre să decidă cum va arăta această țară”, a scris pe Facebook după votul pentru fuziune liderul USR Dan Barna.

„Fuziunea n-am decis să v-o propunem pentru că e un proiect uşor şi nici pentru că e un proiect cu rezultat simplu. Am propus fuziunea pentru că ea corespunde ideii de împreună cu care am pornit la acest drum. Dacă n-o să putem construi ceea ce visăm împreună cu cei pe care în mod natural ne simţim mai apropiaţi ca şi crez, ca şi obiective, ca şi viziune, cum o să putem construi cu cei care sunt mai departe de viziunea pe care o avem noi?”, a spus și Dacian Cioloș.

În urma fuziunii partidul se va numi USR și va fi condus de doi copreședinți, Dan Barna și Dacian Cioloș, până la primul congres, când va fi ales noul președinte.