Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că PSD va depune moțiune de cenzură prin care speră dărâmarea Guvernului Orban. Șeful social-democraților a făcut anunțul în Parlament în timpul ședinței în care premierul Ludovic Orban a prezentat raportul privind măsurile luate pentru combaterea epidemiei de coronavirus, începerea școlilor și organizarea alegerilor.

Ciolacu, în ParlamentFoto: AGERPRES

„Gata, s-a umput paharul. PSD nu va mai permite ca România să se scufunde. Pe 17 august PSD va depune moțiune de cenzură. Considerăm că e timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de faptele fiecăruia”, a spus Ciolacu la finalul intervenției sale în care a criticat fiecare măsură a Guvernului PNL pe care l-a acuzat că împreună cu președintele Klaus Iohannis „a distrus, în numai 9 luni, pas cu pas România”.

Liderul PSD a susținut că Guvernul a scăpat de sub control situația de gestionare a epidemiei, fiind interesat doar de alegeri.

„V-au interesat doar alegerile, furturile și cât mai multe funcții pentru clientelă. Nu v-a păsat nicio secundă de sănătatea românilor și traiul lor de zi cu zi. V-au interesat doar alegerile. în timp ce românii erau închiși în case ați devalizat bugetul României. Sute de milioane de euro au ajuns în buzunarele prietenilor de partid. Tot mecanismul infracțional a fost dezvăluit în raportul Curții de Conturi publicat ieri. (...) Orice achiziție a devenit o țeapă pentru stat, dar o mare afacere pentru clientela liberală”, a spus Ciolacu.