​Premierul Ludovic Orban nu vede în acest moment vreo problemă în organizarea alegerilor locale în septembrie, susținând că în acest moment s-a reușit oprirea creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus.

Ludovic OrbanFoto: Guvern

​„Dacă ne uităm la evoluția din ultimele două săptămâni, putem constata că am reușit să oprim creșterea. Este un lucru extrem de important, creșterea este extrem de mică a numărului de cazuri, iar dacă luăm pe săptămâni, există o limitare clară a răspândirii virusului. Din punctul meu de vedere, la nivelul actual de cazuri zilnice care s-au înregistrat în ultimele două săptămâni se pot organiza alegerile, iar o dată cu adoptarea regulilor de desfășurare a campaniei și organizare a votului care să reducă la maxim riscul de răspândire, nu există niciun fel de problemă privind desfășurarea alegerilor.”, a declarat luni Orban.

Autoritățile au raportat duminică 1.145 de cazuri noi de coronavirus în România, bilanțul total al infecțiilor urcând la 61.786. 30.119 pacienți au fost declarați vindecați și 6.371 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Evoluție cazuri noi zilnice, ultimele 14 zile - sursa graphs.ro