​Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Guvernul Orban "trebuie să plece" şi că o măsură de susţinere economică o reprezintă creşterea veniturilor populaţiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Guvernul Iohannis-Orban testează prin media aservită varianta măririi pensiilor doar cu 14%, şi nu cu 40%, aşa cum prevede legea. Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze... Ce nu ştiu ei, sau nu vor să spună, este că situaţia economică va deveni mult mai grea tocmai că nu măresc pensiile şi alocaţiile conform legii. În fiecare zi se pierd sute de locuri de muncă. Ştiţi de ce? Pentru că produsele nu se mai cumpără şi nimeni nu e nebun să producă pe stoc, chiar dacă Guvernul ar băga bani în susţinerea întreprinderilor. Ce nu înţeleg liberalii ăştia vopsiţi este că economia nu mai funcţionează prin ordine şi decrete militare, ci pe baza unei singure legi: cerere şi ofertă", a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook.

Potrivit liderului ALDE, "oferta încă mai există, dar cererea se stinge puţin câte puţin în fiecare zi, pentru că au indus panica de parcă vine sfârşitul lumii, pentru că refuză să stimuleze cererea, pentru că se împrumută în draci pentru orice, mai puţin pentru ceea ce este cu adevărat nevoie".

"Să fie clar, mărirea pensiilor cu un procentaj care abia acopera creşterile de preţuri nu sacrifică doar 5 milioane de pensionari, dar sacrifică şi câteva sute de mii de locuri de muncă. De fapt, ce fac ei, în final, va duce la aproape aceeaşi sumă cheltuită, doar că ea nu va fi cheltuită pe mărirea pensiilor, ci pe ajutoare de şomaj! Deci, care este câştigul economiei? Da, trăim un paradox pe care Iohannis şi Orban par să nu-l înţeleagă: ca să salvăm locurile de muncă trebuie să mărim veniturile!", a adăugat Tăriceanu.

"În condiţiile în care economiile lumii sunt şi ele gripate şi comerţul internaţional este la terapie intensivă, stimularea cererii interne este singura cale de a ţine în viaţă companiile mici şi mijlocii. În consecinţă, Guvernul Orban trebuie să plece şi cei care vor veni trebuie să mărească veniturile populaţiei ca o măsură de susţinere economică, în primul rând, să impoziteze componenta necontributorie a pensiilor şi să redea încrederea românilor în economie. Spaima şi statul în casă poate vor amâna infectarea cu virus, dar atunci când vom ieşi la lumină, vom găsi o ţară pârjolită de ciuma galbenă", a adăugat Tăriceanu.(sursa:Agerpres)