Câteva zeci de persoane s-au strâns, duminică, în Piaţa Victoriei, la aproape 2 ani de la protestele din 10 august, anunță news.ro. Participanţii consideră că Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Carmen Dan sunt vinovaţi de violenţele de atunci şi cer să se facă dreptate. Oamenii au un uriaş steag tricolor şi un uriaş steag al Uniunii Europene, dar şi tricouri cu inscripţii şi pancarte. Pe jos, au fost scrise cu cretă diferite mesaje ca: ”10 august, nu uităm, nu iertăm”. ”Dreptate pentru 10 august”, ”Abuz”, ”Carmen Dan, vinovată”. Participanţii au explicat că vremurile pe care le trăim nu permit participarea unui mare număr de oameni.

Flashmob VictorieiFoto: Captura ecran

”Ce se întâmplă cu Dosarul 10 august este o ruşine”, a declarat unul dintre participanţi, potrivit unei transmisii live realizate de Rezintenţa TV din piaţă.

Participanţii au afişe cu chipurile lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Carmen Dan pe care-i consideră vinovaţi de violenţele de la protest.

Cu toţii cer dreptate şi afirmă că nu vor renunţa să iasă în piaţă până când nu vor fi pedepsiţi toţi cei vinovaţi.

Procurorul-şef al DIICOT a admis, marţi, plângerile formulate împotriva Ordonanţei din data de 26.06.2020, care clasa parţial acuzaţii din Dosarul 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale. Şefii Jandarmeriei sunt din nou vizaţi de anchetă.