Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, pentru Agerpres, că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat, după 20 de ani petrecuţi în fruntea administraţiei publice a oraşului, însă va candida ca independent pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Mureş.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Trebuia să candidez două-trei mandate la Primăria Târgu Mureş, să creez o strategie de dezvoltare a oraşului, să asigur un plan de dezvoltare pe termen mediu şi lung şi după aceea într-adevăr să pot să fac şi altceva. Dar datorită mediocrităţii pe care am văzut-o, grupurilor de interese şi mocirlei politice care, din păcate, au evoluat în această ţară, am decis să candidez în continuare", a spus Dorin Florea.

Edilul din Târgu Mureş a arătat că oamenii nu prea îşi amintesc de ultimii preşedinţi ai CJ Mureş, însă este convins că, după ce va anunţa strategia de dezvoltare a judeţului şi pe cea de dezvoltare a zonei periurbane, "numele meu îl veţi ţine minte".

Între principalele regrete ale sale de-a lungul celor cinci mandate avute la conducerea Primăriei Târgu Mureş, Dorin Florea a menţionat faptul că partidele nu promovează o politică de cadre şi nu promovează valoarea, fapt ce s-a răsfrânt negativ asupra populaţiei.

Dorin Florea este primar al municipiului Târgu Mureş începând din anul 2000.

În ianuarie, Florea a fost amendat cu 10.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile sale referitoare la faptul că statul trebuie să decidă cine face copii, cu referire exactă la romi, despre care a spus că sunt o problemă a României. Primarul din Târgu Mureș a spus că va contesta amenda CNCD: ”A spune adevărul în România devine un delict. Ți se pune pumnul în gură când spui un adevăr”