​Cu oamenii de partid acuzați de blaturi cu social-democrații, liderul PMP, Eugen Tomac, răspunde USR susținând că unii consilieri locali ai Uniunii au plecat la PSD, iar în Parlament aleșii formațiunii au votat pentru persoanele propuse de PSD la Curtea de Conturi și CNCD.

HotNews.roFoto: Hotnews

​In urmă cu câteva luni, la o întâlnire solicitată de el, Claudiu Năsui susținea că o eventuală susținere din partea USR pentru Nicușor Dan ar reprezenta o adevarată problemă, întrucât partidul își dorea să-l susțină mai mult pe Vlad Voiculescu pentru această poziție. Acum Năsui, in mod absolut cinic, intervine public în sens contrar, invocând că ei nu și-au dorit ca PMP să fie implicat într-un proiect comun deoarece unii colegi din partidul nostru nu au votat întotdeauna împotriva la București. Două lucruri uită să spună, însă, distinsul domn Năsui. 1. Unii consilieri locali USR chiar au plecat la PSD - da, la PSD Bucuresti, “ciuma roșie” - ceea ce la noi nu s-a întâmplat. 2. De ce domnul Năsui și colegii săi parlamentari au votat pentru candidații propuși de PSD în fruntea Curții de Conturi și a CNCD? Oare acesta este un compromis acceptabil?”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

El adaugă că PMP a fost singurul partid care a votat împotriva tuturor candidaților propuși de PSD.

PMP a fost exclus din alianța dreptei pentru București, USR susținând că nu se pot face înțelegeri atâta vreme cât consilierii PMP au votat mereu cu PSD.