PMP va avea candidați proprii la alegerile locale în toate județele din țară și exclude o alianță cu stânga după scrutin, a anunțat sâmbătă președintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac. PMP a fost „sărit” din schema alianței anti-PSD din Capitală, iar Tomac anunțase că la Primăria Capitalei ar putea candida fostul preşedinte Traian Băsescu pentru "cel de-al treilea mandat".

HotNews.roFoto: Hotnews

"PMP este un partid pe propriile picioare, trecut prin toate competiţiile obţinând validări din partea cetăţenilor şi la alegerile acestea locale vom merge singuri în toate localităţile, în toate judeţele, vom cere românilor din nou încrederea. Deocamdată, suntem în această situaţie, sperăm să nu ajungem pe punctul să fie anulate alegerile sau amânate din nou, pentru că sănătatea este mai importantă pentru noi decât alegerile, dar, dacă va exista competiţie, democraţia trebuie respectată şi în viaţa politică partidele se validează prin vot, prin urmare şi noi ne vom prezenta cu cei mai buni candidaţi în toate localităţile şi judeţele din ţară", a spus Tomac, informează Agerpres.

În legătură cu o eventuală colaborare post-alegeri, preşedintele PMP a precizat că este exclusă o alianţă de stânga, însă alte opţiuni rămân deschise.

"Atât timp cât toate partidele fac, au făcut alianţe cu toate partidele, orice opţiune rămâne deschisă. Pentru noi este exclusă o alianţă de stânga. Dar unele partide pretinse anti-PSD fac înţelegeri cu PSD-ul pe faţă, uitaţi-vă cum a votat domnul Barna, de exemplu, pentru socrul lui Ponta la Curtea de Conturi sau pentru Bădălău care înjura diaspora. Noi vom face totul la vedere", a susţinut Eugen Tomac.

El a afirmat că PMP va face campanie ca partid de dreapta: "Suntem singurul partid creştin-democrat din ţară care pune accent pe patriotism, pe spiritualitate, pe identitate, sunt valori în care noi credem şi pe care alţii, de stânga, le dispreţuiesc".

Conducerea PNL a validat, sâmbătă, colaborarea cu USR PLUS şi candidaţii pentru Primăriile sectoarelor Capitalei şi a decis susţinerea lui Nicuşor Dan la Primăria generală.

USR-PLUS și PNL au căzut de acord să aibă candidați comuni la primăriile de sector din Capitală, iar la Primăria Generală să-l susțină pe Nicușor Dan.