Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a reacționat, pe Facebook, față de acordul la care au ajuns PNL și USR-PLUS cu privire la candidaturile comune pentru București, susținând că acesta reprezintă o ”tranzacție politică murdară”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Firea s-a legat de faptul că acordul a venit în urma unei ultime runde de negocieri care au avut loc vineri, până la 3 dimineața, într-o sală de la sediul Guvernului, informație care a fost făcută publică chiar de către liderul USR Dan Barna care a publicat pe rețeaua socială o fotografie de la masa discuțiilor.

”Dar ce mai lupta Guvernul noaptea cu noul virus! Priviți!! Abuz de funcție! Abuz de putere! Abuz de încredere! Folosirea fondurilor publice pentru interese de partid! În stânga (sus) acum câteva zile, o delegație Sanitas, cu multe probleme rămase nerezolvate de către guvernanți. În dreapta (jos) o delegație politică, venită aseară să joace pacanele la Guvern! În aceeași sala!”, a comentat Firea pe rețeaua socială.

Edilul, care este amenințat de candidatura lui Nicușor Dan, susținut de PNL și USR-PLUS, a continuat în același registru, vehiculând și clasicele sperietori electorale legate de măsurile de austeritate pe care le vor lua aliații, în cazul unei victorii, și invocând chiar privatizarea sistemului sanitar.

Comentariul lui Firea:

”Caz unic în lume, raportat la țările democratice, nu la dictaturi, clădirea Guvernului din Piața Victoriei - cea care ar trebui să fie laboratorul deciziilor bune pentru toți românii, indiferent de regiune istorică, vârstă, profesie, confesiune, opțiuni politice - a fost pângărită prin transformarea acesteia în loc de tranzacții politice murdare, în detrimentul cetățenilor.

În sala Moldova, de la etajul 1, în care de obicei sunt primite delegațiile sindicatelor, patronatelor, investitorilor strategici - din ce în ce mai puțini -, au fost chemați politicienii care nu au altceva planificat decât să dea tunuri în București! Să ținem cu toții minte această fotografie! În ea este și un anume domn Vlad, relaxat, pentru că și-a negociat postul de viceprimar al Capitalei, responsabil cu domeniile sănătate și social! Adică lupul paznic la oi!

Dacă în 4 ani de zile, prin investiții consistente în spitalele din Capitală, acestea arată net superior spitalelor Ministerului Sănătății, se pregătește să vină pe turnantă nepotul unchiului, cu afaceri în domeniu, să facă ce știe el mai bine! Pentru o mâna de oameni, privilegiați, nu pentru toți bucureștenii.

Să ne așteptăm la privatizatea sistemului de sănătate, la tarife pe care nu și le pot permite decât cei cu venituti foarte mari, la achiziții îndreptate către firmele de casă! La blocarea transplantului, așa cum a mai făcut ca ministru!

Iar în domeniul social, să fie eliminate “pomenile” acordate de primarul Firea, cum ar fi sprijinul financiar pentru copiii cu dizabilități, pentru gravide, nou-născuți, cupluri infertile, analize genetice pentru afecțiuni oncologice etc.”