Dan Iulian Croitoru, desemnat inițial de PNL candidat la Primăria Sectorului 5, a anunțat că se retrage, potrivit Mediafax. El afirmă că nu este „omul lui Vanghelie” și acuză liderii USR PLUS că sunt „cele mai ipocrite creaturi de laborator ale politicii românești care au revărsat asupra sa gunoaie”.

PNLFoto: Facebook/ PNL Dolj

„Familia și prietenii mă sfătuiesc să renunț la cursa pentru obținerea candidaturii PNL la Sectorul 5. Gunoaiele revărsate asupra mea de cele mai ipocrite creaturi de laborator ale politicii românești – liderii USR-Plus (personaje incapabile să bată un cui, care nu-și merită electoratul formidabil, format din oameni informați, implicați și dornici de schimbare) – l-au afectat și dezamăgit. Și pe ei, și pe mine. (...) Mă retrag, așadar, deși am în spate votul și susținerea colegilor mei din PNL-Sector 5 (inclusiv al președintelui Cristian Băcanu), cărora le mulțumesc încă o dată pentru sprijin și pe care îi asigur de toată prețuirea și prietenia mea”, a scris pe Facebook Dan Iulian Croitoru.

El precizează că se retrage și pentru a se putea apăra public de „acuzațiile mincinoase” lansate de liderii USR-Plus.

„Până acum, am tăcut, . Acum sunt dator față de mine însumi, față de ai mei și față de cei care mă cunosc, să mă apăr. Nu sunt omul lui Vanghelie. Sau sunt, în măsura în care Claudiu Năsui sau Vlad Voiculescu vin din familii de oameni obișnuiți, lipsiți de privilegii în comunism, și nu de foști securiști implicați în devalizarea României, în anii tranziției. Sunt omul lui Vanghelie în măsura în care Dan Barna ar fi un antreprenor capabil să reușească prin propriile forțe, și nu un parazit îmbogățit din contracte cu statul sau un lider confecționat la apelul bocancilor”, a comentat el.