PSD a reacționat imediat după atacul lansat joi de președintele Klaus Iohannis la adresa acestui partid, pe care l-a făcut responsabil de creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19. Iohannis și-a pierdut și controlul rațiunii. "Acest guvern incompetent și criminal e de vină pentru că a scăpat de sub control pandemia", a acuzat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Lucian RomascanuFoto: Agerpres

"Iohannis a pierdut și controlul rațiunii. Toată România s-a săturat să audă aceeași placă obosită. Să fie clar: vinovat e Iohannis și Guvernul PNL! Guvernul a scăpat de sub control pandemia. Ei controlează DSP, ISU, Ministerul de Interne. Acest guvern incompetent și criminal e de vină", a susținut purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

El l-a acuzat pe Iohannis că apără "acest guvern incompetent şi criminal", care "a numit la conducerea spitalelor ciocli și chelneri", susținând că "nu are niciun fel de legătură nimic din ceea ce a făcut PSD cu această gestionare extraordinar de proastă a pandemiei".

Întrebat dacă este urgentă depunerea moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, Romaşcanu a răspuns: "Au fost anunţuri că vom depune moţiunea de cenzură în jurul mijlocului lunii august. Sperăm că în CEx va fi stabilită o dată concretă". El a mai spus că PSD are toate semnăturile pentru moțiune - 202 - și că sunt în derulare negocieri cu liderii altor partide pentru susținerea acestei moțiuni.

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat joi asupra noului record "extrem de îngrijorător" de îmbolnăviri de COVID-19 și a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând acest partid că a creat intenționat o criză sanitară, pentru ca la final să poată reproșa Guvernului PNL că nu a gestionat bine pandemia.