Traian Băsescu spune că lucrurile sunt tranșate, PMP nefiind dorit în alianța dreptei pentru București, astfel că va avea candidați proprii la Primăria Capitalei și la primăriile de sector, pentru că "nu este un partid de milogi". Întrebat despre candidatura sa la Primăria București, fostul președinte a spus că nu va lăsa partidul "în derivă" și că i-a transmis lui Eugen Tomac să aibă în vedere candidatura sa.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Dacă alianța de dreapta înseamnă doar PNL și USR, categoric nu las partidul în derivă. Noi suntem cei care am inițiat candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, din partea dreptei. Aflăm acum că PMP nu e bine venit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi, ne vom juca șansa.
  • Președintele partidului (Eugen Tomac - n.r.) a avut vineri o discuție cu Ludovic Orban, care i-a spus că vor face alianţă numai cu USR, pentru că USR nu acceptă şi PMP. Asta este decizia, ne vom juca șansa. Fără mine, PMP are 10% în București", a declarat Băsescu, marți seară, la Digi 24.

Întrebat dacă se mai poate schimba ceva, Băsescu a spus că lucrurile sunt consumate și că probabil în zilele următoare PMP va anunța candidații pentru Primăria Capitalei și pentru primăriile de sector, cu liste complete.

Chestionat despre candidatura sa la Primăria Capitalei, Băsescu nu a dat un răspuns categoric, spunând că este nevoie de decizia conducerii partidului: "I-am informat că, daca au nevoie de serviciile mele, sunt aici. (...) Am discutat cu Eugen Tomac, cerând ca dupa ce definitivează listele de candidaturi să aibă în vedere candidatura mea".

Băsescu a mai spus că este "necăjit" și pentru că PNL a început "o adevărată vânătoare" a candidaților PMP în teritoriu, ceea ce îi arată "un plan la care visează de mult - absorbția PMP în PNL".