Vicepremierul Raluca Turcan îi contrazice pe liderii opoziției care au cerut amânarea alegerilor locale și susține că scrutinul poate avea loc în bune condiții, la termenul stabilit - 27 septembrie.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

Turcan a spus, marți, la Botoșani, că "Guvernul îşi doreşte organizarea alegerilor" și a acuzat PSD de "discurs duplicitar" atunci când vorbeşte de scrutinul din septembrie.

  • "Alegerile pot fi organizate în bune condiţii. Cine spune că nu pot fi organizate în bune condiţii, nu s-a uitat cum a fost organizat examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Naţională. Dumneavoastră ştiţi ce a fost acolo? A fost o muncă de sisif, dar s-a desfăşurat totul în condiţii foarte, foarte bune.
  • Aşa cum strigau de nu mai puteau că nu o să poată fi ţinute evaluările naţionale, guvernul acesta a demonstrat că poate să organizeze aceste evaluări în bune condiţii. La fel putem să organizăm şi alegerile, doar că cerem PSD-ului să iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?", a afirmat Turcan, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, Guvernul, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, ar urma să adopte un set de măsuri de protecţie a alegătorilor în ziua votului.