Premierul Ludovic Orban, somat de PSD să meargă în fața parlamentarilor pentru a da explicații despre organizarea alegerilor sau despre noul an școlar, a anunţat că va merge în Parlament lunea viitoare. El spune că va prezenta un raport privind gestionarea pandemiei de COVID-19 și că va încerca să se refere la toate temele, "în cele cinci minute" pe care i le acordă, "cu mare generozitate", conducerea Camerei Deputaţilor.

Orban în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

"Am prezentat raportul privind starea de urgenţă, conform legii şi hotărârii Parlamentului. Rricând ni se solicită un raport privitor la starea de alertă îl prezentăm şi eu mă prezint. Am fost chemat luni, dar am fost chemat pe mai multe subiecte: deschiderea şcolilor, organizarea alegerilor. Acolo, în cele cinci minute pe care mi le acordă, cu mare generozitate, conducerea Camerei Deputaţilor, îmi va fi foarte greu să mă refer la toate temele, dar voi încerca", a declarat Ludovic Orban, marţi.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au trimis luni premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cer să prezinte un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.