Gabriela Firea pare să folosească orice prilej pentru a-și face campanie electorală. În timp ce rețelele sociale abundă în mesaje de revoltă și ironii legate de faptul că foarte mulți bucureșteni nu au apă caldă, primarul Capitalei a scris pe Facebook că Bucureștiul a înregistrat un record de gravide, după perioada de izolare, lăudându-se cu programul de susținere a viitoarelor mame.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Record de gravide în București, după perioada de izolare! În lunile iunie și iulie s-au depus 5.000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor și tratamentelor necesare în sarcina. Suntem alături de viitoarele mămici din București pe care doresc să le asigur că programul 'Voucher Maternă', lansat la inițiativa mea în anul 2018, continuă!”, a transmis Firea.

Edilul mai susține că programul este esențial pentru sănătatea tinerelor însărcinate, pentru că acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate, își pot cumpără medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esențiale, care nu sunt decontate de Casă de Asigurări de Sănătate și care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile că preț.

”Este un program care s-a bucurat de un succes enorm : până în prezent, aproape 40 000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro! Lunile iunie și iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului - aproape 2500 de dosare în fiecare luna de vara”, a mai scris Gabriela Firea, pe Facebook.

În prezent sunt circa 5 000 de dosare în analiză și procesare pentru care urmează să se acorde voucherele Maternă în perioada imediat următoare, a mai menționat ea.