Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, anunţă că luni îl va invita oficial pe premier în faţa Parlamentului şi că este posibil ca şi şeful Senatului să trimită o astfel de invitaţie, pentru ca Ludovic Orban să dea informaţii legate de posibilitatea organizării alegerilor locale şi despre deschiderea noului an şcolar. Ciolacu a catalogat drept "o tâmpenie" propunerea USR de a organiza alegeri locale pe durata a două zile.

Marcel CiolacuFoto: Facebook

"Am făcut apel public (pentru ca premierul să meargă în Parlament – n.r.), o să-i trimit mâine (luni – n.r.) o scrisoare. Cred că şi preşedintele Senatului o să facă acelaşi lucru. Suntem îndreptăţiţi să avem acces la aceste informaţii şi nu numai noi, şi românii, şi clasa politică. Dacă nu, va fi invitat la Ora guvernului, la ora primului ministru. Eu cred că încă încercăm, sau măcar mimează respectarea Constituţiei” a declarat Marcel Ciolacu duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, potrivit News.ro.

Ciolacu a reafirmat că îşi doreşte ca săptămâna viitoare premierul să transmită parlamentarilor "dacă se pot face sau nu aceste alegeri”.

El a catalogat drept "o tâmpenie” ideea organizării alegerilor pe perioada a două zile, aşa cum propun cei de la USR.

"Nu am spus că nu le vrem (alegerile locale – n.r), eu vreau săptămâna viitoare Orban să vină în Parlament şi să spună dacă se pot face sau nu aceste alegeri. Am intrat în calendarul electoral şi nimeni nu ne spune dacă se pot ţine aceste alegeri sau nu se pot ţine. Mai au şi tâmpenii de-alea să se ţină pe două zile! Adică nu e suficient ca oamenii să se expună o zi, trebuie să-i expunem în mai multe zile! Să-mi spună mie USR unde în Europa s-a mai întâmplat aşa ceva, să expui oamenii mai mult. Responsabilitatea organizării alegerilor este a Guvernului României”, a susținut liderul PSD.

El a mai susținut că "PSD-ul este pregătit pentru aceste alegeri” şi că aşteaptă informarea premierului cu privire la posibilitatea de a se organiza alegeri în condiţii de siguranţă, după care parlamentarii PSD vor decide dacă votează sau nu în Parlament modificarea prin lege a datei scrutinului, programat la 27 septembrie.