Șeful Autorității Electorale: Organizarea localelor va costa dublu față de alți ani / Ce spune despre alegeri în două zile

de I.H.     HotNews.ro
Sâmbătă, 25 iulie 2020, 9:06 Actualitate | Politic


Stampila vot
Foto: AGERPRES
Oamenii vor primi măști și va fi pus la dispoziție dezinfectant în secțiile de votare la alegerile locale din 27 septembrie, iar organizarea scrutinului va costa aproape un miliard de lei, dublu comparativ cu alţi ani, în contextul pandemiei, dar şi al creşterii indemnzaţiilor pentru membrii secţiilor de vot, afirmă președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu Buică. Despre organizarea alegerilor timp de două zile, el spune că este târziu să mai fie luată în calcul.

"Vor fi măşti, mănuşi şi dezinfectare la secţiile de votare pentru alegători”, a afirmat, vineri, la Digi 24, Constantin Buică, potrivit News.ro.

Întrebat dacă vor fi organizate mai multe secţii de votare pentru evitarea aglomerației, şeful AEP a spus că este un aspect ce va fi stabilit, după discuţiile cu primarii şi cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Chestionat dacă AEP ia în calcul să organizeze şi secţii de votare în afara şcolilor, în corturi amenajate în curţile şcolilor, preşedintele Autorităţii a replicat: "Vor intra în aceleaşi măsuri pe care le vom dispune primarilor pentru a schimba sediul secţiilor de votare şi acolo unde nu va fi posibil va trebui să stabilim şi astfel de locaţii, astfel încât să ne asigurăm că va fi asigurat fluxul de intrare şi ieşire într-o secţie de votare, pentru protecţia membrilor în secţiile de votare, cât şi pentru alegători”.

În ceea priveşte o posibilă limitare a numărului persoanelor care intră simultan într-o secţie de vot, Constantin Buică a spus că AEP va decide în funcţie de restul deciziile restului de autorităţi. Cetăţenii aflaţi în carantină în spital sau în izolare la domiciliu pot solicita urna mobilă. Pentru acest proces de votare vor fi asigurate măsuri de protecţie suplimentare, astfel încât să fie împiedicată răspândirea coronavirusului, a susținut șeful AEP.

El a mai spus că organizarea alegerilor locale din acest an costă circa un miliard de lei, iar suma include şi 19 milioane de lei care reprezintă cheltuielile pentru achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru alegători şi personalul din secţiile de votare.

"Hotărârea de Guvern spune aproape de un miliard lei. Sunt costuri care sunt determinate în mare parte de costurile birourilor secţiilor de votare, dar avem şi costuri suplimentare date de această pandemie, pentru materialele de protecţie ale alegătorilor şi personalului birourilor secţiilor de votare. Cheltuielile sunt prinse în aceeaşi sumă, undeva la 19 milioane lei am văzut cheltuielile Ministerului Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii are o achiziţie în desfăşurare pentru echipamentele de protecţie şi pentru dezinfectaţi şi ei vor asigura aceste materiale”, a explicat Constantin Buică.

Acesta a spus că diferenţa de costuri comparativ alţi ani este dublă. El a adăugat că a fost majorată indemnizaţia pentru personalul din secţiile de votare, fiindcă "altfel riscam să nu mai poată fi organizate alegerile".

"Dublă. Este dublă şi pentru aceste măsuri de pandemie, dar este dublă şi pentru creşterea cheltuielilor pentru indemnizaţiile membrilor birourilor secţiilor de votare, deoarece dacă se menţinea la un nivel scăzut, era posibil să nu avem alegeri din această cauză în principal, lipsa personalului în secţiile de votare şi cum ştim o secţie de votare nu poate funcţiona fără cinci membri, preşedinte locţiitor şi operator. Nu era motivantă suma în aceste condiţii, pentru că în ziua votării activitatea este de 14 ore şi trebuie să fie remunerată corespunzător. E vorba de 250 lei pe zi de activitate pentru preşedinte locţiitor şi operator de calculator, 100 lei pentru membrii secţiilor de votare”, a declarat preşedintele AEP.

Despre organizarea alegerilor în două zile, Buică a spus că este târziu să mai fie luată în calcul: "Din punctul nostru de vedere, e târziu să mai luăm în calcul organizarea pe două zile. Vorbim despre nişte măsuri la care e foarte târziu să mai schimbăm ceva. În momentul în care ai pornit la un drum cu nişte reguli, nu trebuie să le mai schimbi”.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1903 vizualizari

 • +9 (13 voturi)    
  Despre organizarea alegerilor în două zile (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 9:18)

  UnOarecare [utilizator]

  Buică PSD a spus că este târziu să mai fie luată în calcul: "Din punctul nostru de vedere, e târziu să mai luăm în calcul organizarea pe două zile. Vorbim despre nişte măsuri la care e foarte târziu să mai schimbăm ceva. În momentul în care ai pornit la un drum cu nişte reguli PSDISTE, nu trebuie să le mai schimbi”.
  • +3 (5 voturi)    
   >>>> (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 11:38)

   GemstonePig [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   ''nu mai este timp, asa mi-a spus Ciolacu. Este credibil fiind sef de partid,nu ?''
 • -4 (16 voturi)    
  Iohannis si Basescu (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:00)

  palatin [utilizator]

  Visegrad Post dă de pământ cu Iohannis şi cu Băsescu pe tema „dictaturii COVID-19”.

  Imaginează-ți un stadion acoperit, amenajat ca tabără de refugiați. Ceva de o originalitate izbitoare în comparație cu instalațiile obișnuite ale UNHCR (agenția ONU pentru refugiați), pereții de carton care separă paturile unul de celălalt, fără uşi la coridoare de acces și fără tavan, astfel încât fiecare „cameră” să rămână perfect vizibilă, atât de pe coridoarele menționate, cât și din tribune. Jeremy Bentham și Michel Foucauld au visat-o, Klaus Iohannis a făcut-o: Panopticon, această închisoare în care un om poate urmări o mie fără să se ridice de pe scaun, a devenit astăzi realitate. Acest tip de instalație care, timp de câteva zile, a fost fotografiată zilnic, la București şi la Cluj, a fost vizitată de șeful dictaturii militare românești, Klaus Werner Iohannis.

  Aceste instalații, create în cadrul unui parteneriat între companii multinaționale (adevărații proprietari ai „RO”) și „Statul român”, ar fi destinate, în timpul celebrului „vârf al infecției” pe care îl așteaptă toată Europa post-comunistă ca pe venirea lui Mesia, pentru a adăposti „asimptomatici”, internaţi forțat, având în vedere că este greu de imaginat un bărbat sănătos care se duce de bună voie într-o tabără de refugiați. Desigur, celebrul vârf nu se va petrece niciodată, cu atât mai mult în România decât în restul lumii post-comuniste, din motive pe care nu le redăm aici. Dar, întrucât aceste tabere sunt, în orice caz, destinate pacienților asimptomatici, singura bază legală pentru posibila lor detenție va fi rezultatul unui test … efectuat de servicii din același stat care îi va înconjura. Și ei înșiși nu vor avea nicio modalitate de a supune această judecată expeditivă expertizei unui terț. Cu alte cuvinte: cu vârf sau fără vârf, habeas corpus, în România, s-a terminat.
 • -4 (16 voturi)    
  Iohannis si Basescu - (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:03)

  palatin [utilizator]

  (continuare)

  Printre numeroasele praguri calitative pe care această inovație română le relevă în trecut, este necesar să menționăm:

  - stabilirea unui precedent legal: dictatura Covidiană intenționează, prin urmare, să înlocuiască arestul la domiciliu cu închisoarea, pur și simplu;

  - un prag cognitiv: luând în considerare blocarea „infectării asimptomatice” în aceste lagăre gigantice lipsite de orice echipament medical, junta de la București recunoaște, implicit, că marea majoritate a tinerilor infectați și / sau fără boli cronice nici nu observă întâlnirea lor cu virusul. Prin urmare, recunoaște implicit și faptul că, în afară de persoanele vulnerabile (peste 65 de ani și / sau bolnavi), care, în orice caz, își părăsesc cu greu casele (fie din cauza conștientizării pericolului, fie din cauza lipsei de mobilitate autonomă), persoanele care au rămas afară nu ar avea niciun risc extraordinar de a fi infectate de prizonieri. Prin urmare, încarcerarea devine în sine o dovadă a propriei inutilități. După suprimarea gândirii logice, aceasta nu va împiedica desigur mulțimile feminizate și isterizate să aplaude această grandioasă inovație în slujba „siguranţei” lor.

  - Evident, intensa acoperire media a acestei inițiative, datorată unei întreprinderi mixte-corporatiste demne de epoca de aur din America Latină, nu este, în sine, menită să salveze „popularitatea” imparabilă a lui Klaus Iohannis, ci mai degrabă pentru a testa terenul.

  Traian Băsescu spune că, în opinia sa, această stare de detenţie va fi, probabil, anuală, sau chiar permanentă.

  Astfel de cuvinte constituie un balon de testare lansat – în principal pe rețelele de socializare – pentru a testa docilitatea unei populații care este deja supusă celui mai înverșunat regim din Europa și deja plătește cele mai mari amenzi (deşi se află în partea de jos a clasamentului salariilor europene).
 • -4 (16 voturi)    
  Iohannis si Basescu -- (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:05)

  palatin [utilizator]

  România servește și ca laborator în aer liber pentru teste de dimensiuni de viață care duc la validarea diferitelor tehnologii (dure sau soft) considerate potențial periculoase. Aceste „teste” variază de la „5G” , până la tehnicile ingineriei sociale din criza COVID-19.

  Și asta, pentru că acest laborator prezintă, la nivel politic, un risc de explozie minimă: românii de astăzi nu au, în mare parte, identitate națională și – în afară de cei zece mii de patricieni de la cârma Securității – identitate de clasă. Față de deteriorarea condițiilor de viață, primul reflex al românilor tineri și ambițioși este să emigreze – în niciun caz să caute să-și asume responsabilități colective. Chiar și identitatea lor religioasă – singura care a demonstrat o anumită eficiență mobilizatoare – este astăzi compromisă, pe de o parte, pe măsură ce această veche țară ortodoxă devine (precum Brazilia și atâtea țări din Sud) neo-protestantă; pe de altă parte, datorită discreditării accelerate a unei Biserici Ortodoxe Române anexată de Securitate și care ulterior nici nu reușește să producă un simulacru convingător de rezistență – fie în fața agendei LGBT, fie mai recent, în fața dictaturii COVID-19.

  Traian Băsescu:
  „Românii sunt o națiune docilă; nu s-au revoltat când, în criza din 2008-2012, am aplicat cele mai dure măsuri din lume; nu se vor revolta nici acum, chiar și sub cel mai dur regim din UE.“
  • +6 (10 voturi)    
   Mare e gradina (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:45)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui palatin

   ...si multi i-au sarit gardul!
   • -4 (10 voturi)    
    pentru (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 11:43)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

    niste oarecare se iau masurile descrise la visegrad.
    deci, iaca dece noi nu ne'am bagat la visegrad.
    iar atat klauz cat si traienica, amandoi sunt oamenii ocultei cunoscute ca noua ordine.
    si daca e ordine, e la ordin. adica, regim melitar sau penitenciar.
 • +7 (9 voturi)    
  De ce nu se poate in 2 zile? (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:42)

  Bradisor [utilizator]

  Poate dl Buica vine cu niste argumente. Pt. evitarea aglomeratiei in sectiile de votare ar fi logic ca scrutinul sa se desfasoare pe parcursul a 2 zile .N-ar fi pt prima data cand , in Romania , s-a procedat astfel,
 • +8 (10 voturi)    
  Dacă nu se organizează în 2 zile (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:47)

  nick24 [utilizator]

  FIZIC, nu pot vota decât MAXIM 30% din alegători!
  Deci PSD vrea prezență scăzută la vot, că știu ei ce știu...
 • +1 (7 voturi)    
  prezic o prezenta la vot (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 11:36)

  nash pandelica [utilizator]

  intre cinspe si douzeci la suta.
  primarii ce vor izvori din aceste alegeri vor fi reprezentativi. psd va fi castigatorul detasat. sustinatorii psd nu cred.
  sanatate tutulor !

  zarva mare cu viata virtuala, unde'i votul de acasa, prin corespondenta sau pe net ?!
 • +4 (6 voturi)    
  Solutia : votul electroni si prin corespondenta (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 15:34)

  Bradisor [utilizator]

  Ultimile luni au dovedit ca in cateva saptamani digitalizarea a facut un salt urias .Daca se vrea se poate org cu succes votul el.
 • 0 (0 voturi)    
  Se va vota "in orb" . N-are rost. (Luni, 27 iulie 2020, 11:33)

  D-or [utilizator]

  Nu vad diferentele intre programe cu avataje si dezavantaje.
  Doar atacuri la persoane, fara vreo ideologie distincta in spate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by