Medicul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, confirmă că a primit de la Victor Ponta oferta de a candida la Primăria Capitalei din partea Pro România, dar că a decis să o decline.

RafilaFoto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Rafila a spus vineri seară la Digi 24 că oferta i-a fost făcută înainte de a pleca în vacanță și a cerut un răgaz să reflecteze asupra ei, pentru că este o propunere "pe care trebuie să o digeri”.

"Vă dați seama că aceasta era o propunere pe care trebuie să o digeri, nu poți să răspunzi pe moment nici da, nici nu. M-ama întors în țară în urmă cu două zile și i-am comunicat că declin această propunere. Nu candidez la primărie. Unul dintre motivele extrem de serioase este că ne aflăm într-o periodă dificilă și consider că expertiza mea e mai utilă în zona sănătății publice decât ar fi în administrația locală și cred că este decizia corectă pe care am luat-o, pentru moment”, a afirmat Rafila.

Numele lui Alexandru Rafila a fost vehiculat în spațiul public ca posibil candidat al Pro România la Primăria Capitalei. "M-aş bucura, pentru că am o părere foarte bună despre domnia sa", spunea Victor Ponta, la TVR.