​​Premierul Ludovic Orban spune că, în acest moment, nu se pune problema amânării alegerilor locale, programate pentru 27 septembrie.

Ludovic Orban în ParlamentFoto: Guvern

„Deocamdată, nu am această intenție. Preocuparea noastră principală este să ne moblizăm la capacitatea maximă pentru a opri răspândirea epidemiei. Deocamdată, este prematur să vorbim despre o amânare a alegerilor locale. Vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic existent pentru fiecare tip de activitate în campania electorală și organizarea votului. Se poate face o campanie electoală care să evite adunările publice, să evite contactul direct, apropiat, se poate face campanie în spații deschise, în media, online. Se pot organiza secțiile de votare și procesul de votare astfel încât să nu existe riscul de transmitere a virusului. Deocamdată, la acest nivel de noi cazuri diagnosticate pozitiv încă nu ne gândim la așa ceva”, a declarat, joi, Ludovic Orban.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.112 de noi îmbolnăviri de COVID-19, potrivit datelor publicate joi de Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul a ajuns la 41.275. Cu o zi în urmă a fost depășit pentru prima dată pragul de 1.000 de îmbolnăviri, fiind raportate 1.030 de cazuri noi. În ultima zi au fost murit din cauza COVID-19 alte 25 de persoane, bilanțul deceselor ajungând la 2.126.