Președintele Klaus Iohannis apare fără mască într-un mic grup de lideri europeni la Consiliul European. După ce fotografia s-a viralizat rapid, administrația prezidențială a declarat într-un comunicat că în acel spațiu purtarea măștii de protecție era opțională.

Iohannis, fara masca la Consiliul EuropeanFoto: Consiliul European

Iohannis apare în această poză alături de Emanuel Macron, premierul danez Mette Frederiksen și premierul suedez Stefan Lovfen, ultimi doi reprezentanți ai ”țărilor frugale”.

În alte poze de la Consiliul European, atât președintele Iohannis cât și alți lideri europeni apar fără mască.

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile și 4 nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată.”, spune administrația prezidențială.