Fostul premier Victor Ponta a comentat miercuri seară, într-o postare pe Facebook, informația potrivit căreia fostul procuror de la DNA Ploieşti Mircea Negulescu a fost reţinut de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în legătură cu modul în care a instrumentat dosarul Ponta-Ghiţă-Blair, el afirmând că „abuzurile grave ale celor care sunt plătiți să aplice legea nu au fost niciodată pedepsite în România” și că „poate acum schimbă situația”.

Victor PontaFoto: AGERPRES

„Și acum înțelegeți de ce se luptă PNL să desființeze Secția Specială - ca să îi protejeze pe infractorii care au fabricat dosare adversarilor lor politici!”, a mai susținut Ponta în mesajul postat pe Facebook.

Citește și: Fostul procuror Mircea Negulescu a fost reţinut de Secția specială. El este acuzat că a „fabricat” dosarul "Tony Blair", în care în 2016 fost pus sub urmărire și Victor Ponta

Postarea lui Victor Ponta:

„Dl Negulescu a fabricat probe false / a santajat persoane cercetate in alte dosare si i-a obligat sa depuna marturii false / a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejata pentru cei santajati de el / a influentat direct decizii strict politice si persoane publice din judetul Prahova / a avut un comportament si actiuni de crima organizata folosind statutul de procuror si puterile legale specifice functiei / a cheltuit milioane de lei din bani publici pentru razboaiele lui de interlop / si mai sunt si altii care au procedat la fel !

Portocala ( ca si altii ca el) sunt o rusine pentru majoritatea magistratilor corecti care aplica legea si isi fac datoria / dar nu au fost niciodata pedepsiti si inlaturati ca niste uscaturi dintr-o padure!

In SUA sau in orice tara europeana democratica era de mult in penitenciar / in Romania pana azi a fost protejat !

Abuzurile grave ale celor care sunt platiti sa aplice legea si sa faca dreptate nu au fost niciodata pedepsite in Romania / poate acum se schimba situatia - si acum intelegeti de ce se lupta PNL sa desfiinteze Sectia Speciala - ca sa ii protejeze pe infractorii care au fabricat dosare adversarilor lor politici!”

Despre acest dosar: