Liderul PSD, Marcel Ciolacu, amenință din nou Guvernul cu moțiunea de cenzură și are "un singur mesaj" pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban: "Nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea".

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

”Am un singur mesaj pentru Iohannis şi Orban: nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea! Sunteţi un pericol pentru viitorul ţării! Preşedintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocaţiilor pentru copii. Curtea Constituţională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

El îi cere lui Iohannis să promulge legea în regim de urgenţă, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. "Dacă nu fac asta, depunem moţiunea de cenzură în august - indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, a mai scris Ciolacu.

Seizarea Guvernului Orban privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost respinsă miercuri de Curtea Constituțională. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea prin care era respinsă Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august. Premierul Ludovic Orban a susținut în mai multe rânduri că nu este posibilă dublarea alocațiilor, efortul financiar fiind de 7 miliarde de lei.