Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a reacționat, marţi, după declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis. Ciolacu a scris pe pagina sa de socializare că parlamentarii formaţiunii nu vor ceda şantajului şi nu vor permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

'Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia! Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. Este revoltător şi cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Social democratul susține că ”dacă există români care contestă existenţa virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele preşedintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o «simplă răceală»”.

”Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Preşedinte, aparţine în integralitate Guvernului Său! Aţi avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar aţi scăpat situaţia de sub control! NU mai încercaţi să găsiţi vinovaţi! Aţi trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile şi libertăţile cetăţeneşti! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaţilor şi este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate. Nu vom ceda şantajului şi nu vom permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Soluţia este o lege clară, aplicabilă şi care să nu permită abuzuri. Asta vom şi face!”, a mai scris Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a reluat marți apelul către Parlament să adopte urgent legea care reglementează carantina și izolarea, el declarându-se siderat și șocat de atitudinea PSD, care tergiversează adoptarea actului normativ. "Este șocant, fiindcă această tergiversare poate să coste viața a zeci, poate a sute de români", a afirmat Iohannis.