​Eugen Teodorovici și-a anunțat,duminică, candidatura la șefia PSD, criticând actuala conducere interimară a partidului pe care a acuzat-o că „dă din coadă pe lângă Iohannis” când președintele „calcă în picioare PSD”. El nu l-a nominalizat direct pe Marcel Ciolacu, precizând că i-a dat un SMS liderului interimar înainte de conferința în care și-a anunțat candidatura, iar acesta i-a urat „mult succes”. Teodorovici și-a lansat candidatura în curtea PSD, nu în sediul partidului, invocând decizia de înlăturare a sa din conducere anul trecut.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am să candidez la această funcție și am să-mi pun la bătaie centura într-o confruntare democratică. Sunt îngrijorat nu doar pentru prezentul, ci și pentru viitorul partidului, nu doar pentru prezentul și mai ales pentru viitorul României. Sunt convins că alături de mine sunt colegi din PSD și nu numai. (...) Conducerea interimară a PSD lasă acest guvern să-și facă de cap. Cel mai mare partid din România se pare că ține morțis să devină cel mai mic. Nu poți da din coadă pe lângă Iohannis când președintele calcă în picioare PSD. Nu cred că s-au făcut înțelegeri cu Iohannis, era mai bine decât să se datoreze această stare prostiei”, a spus Teodorovici.

El a acuzat conducerea interimară a partidului că a folosit cele nouă luni de stat în opoziție „ca să stea degeaba”A folosit 9 luni de opoziție ca să stea degeaba.

Teodorovici a mai spus că a dicutat „cu mulți șefi de organizații, parlamentari” și „există susținere pentru candidatura lui.