Cu nici o lună înaintea intrării oficiale în linie dreaptă pentru alegerile locale, negocierile pentru marea alianță a dreptei în București bat pasul pe loc. După o serie de întâlniri și discuții între liderii PNL, USR-PLUS și PMP singurul lucru convenit este susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

Ludovic Orban si Dan BarnaFoto: Agerpres

Cel puțin pentru moment, pentru că în lipsa unei înțelegeri pentru candidați comuni la sectoare și liste comune de consilieri, deja PMP presează cu o candidatură la Primărie a lui Traian Băsescu.

PNL și PMP acuză o lipsă de flexibilitate a USR-PLUS, în vreme ce Alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș susține că este vorba de o chestiune de principii. Candidați ai liberalilor, cum sunt Dan Cristian Popescu sau Dan Croitoru, nu sunt agreați invocându-se probleme de integritate, iar oameni de pe lista de consilieri a PMP pentru că ar fi votat alături de PSD. O altă candidatură de care Alianța nu vrea să audă este cea a lui Mihail Neamțu.

În plus, USR-PLUS a făcut un pas care a deranjat PNL și PMP, lansându-și garnitura de candidați pentru primăriile de sector. Până acum, liberalii, care și-au stabilit candidații în restul țării, nu au avut în conducerea partidului un vot pentru București, iar PMP nu și-a oficializat lista oamenilor pregătiți să intre în cursa pentru sectoare.

Liderii celor trei formațiuni urmează să aibă o altă serie de negocieri și discuții în zilele următoare. Totul în condițiile în care timpul îi împinge să ia o decizie destul de rapid. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că perioada electorală pentru alegerile locale programate pentru 27 septembrie va începe cel mai târziu în 29 iulie, iar alianțele electorale trebuie înregistrate până pe 11 august.

Cu ce candidați vin la masa negocierilor cele trei partide:

PNL

Sectorul 1 - Tănase Stamule

Sectorul 2 - Dan Cristian Popescu

Sectorul 3 - Antonel Tănase / Violeta Vijulie

Sectorul 4 - Horia Grigorescu

Sectorul 5 - Dan Croitoru

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (candidatură agreată de toate partidele)

PMP

Sectorul 1 - Ioana Constantin

Sectorul 2 - Robert Turcescu

Sectorul 3 - Mihail Neamțu

Sectorul 4 - Ștefănel Marin

Sectorul 5 - Lucian Iliescu

Sectorul 6 - Ștefan Florescu

USR-PLUS

Sectorul 1 - Clotilde Armand (candidatură agreată de toate partidele)

Sectorul 2 - Radu Mihaiu

Sectorul 3 - Ana Ciceală

Sectorul 4 - Simona Spătaru

Sectorul 5 - Alexandru Dimitriu

Sectorul 6 - Alexandru Gâdiuță