Dacian Cioloş spune că, spre deosebire de virus, incompetenţa are culoare politică și este "marcă înregistrată a celor două partide care fac jocurile în Parlament şi în Guvern". El acuză indirect PNL și PSD pentru situația actuală, comentând că cele două instituţii "se joacă de-a politica, spre ruşinea lor şi drama cetăţenilor".

Dacian CioloșFoto: Facebook

"Sunt perfect de acord cu preşedintele Iohannis că virusul nu are culoare politică. Dar haideţi să spunem adevărul: incompetenţa are culoare politică şi este marcă înregistrată a celor două partide care fac jocurile în Parlament şi în Guvern în clipa de faţă. Ştiam că vine valul doi, ştiam că avem probleme de testare, ştiam că lucrurile pot scăpa de sub control. Iată că astăzi avem şi cifre pentru a confirma temerile noastre. Vinovaţii sunt cei care de 30 de ani alternează la putere şi nu au pregătit aparatul administrativ şi societatea pentru momentele de criză", a scris liderul PLUS, joi, pe Facebook.

Cioloș îndeamnă la asumarea responsabilităţilor, "fără nicio ezitare", apreciind că, în caz contrar, România va fi la fel şi peste 30 de ani.

"În ritmul acesta, cu voturi suficiente pentru a guverna încă 30 de ani, România va fi la fel. Nu se va schimba nimic în bine. Responsabilităţile trebuie asumate fără nicio ezitare. Într-o situaţie de criză internaţională, în care o planetă întreagă îşi numără morţii şi încearcă să găsească soluţii medicale, Parlamentul şi Guvernul României se joacă de-a politica, spre ruşinea lor şi drama cetăţenilor", a adăugat Dacian Cioloş.