Strategia Guvernului de combatere a pandemiei de coronavirus nu funcționează și trebuie schimbată, altfel românii vor suporta consecințele serioase ale creșterii numărului de cazuri de infecții, atrage atenția președintele USR Dan Barna.

Ludovic Orban si Dan BarnaFoto: Agerpres

”Strategia anti-pandemie nu funcționează. Numărul cazurilor de Covid-19 crește de la o zi la alta. Unul câte unul, statele europene încep să impună restricții pentru români. Asta are efect atât în plan personal pentru cei care vor să călătorească, cât și pentru companiile care depind de granițe libere pentru a putea să își desfășoare activitatea”, a declarat Barna, într-o postare pe Facebook.

El susține că Guvernul trebuie să își reevalueze întreaga strategie: ”Este destul de clar că la nivelul guvernului există o lipsă de direcție în privința combaterii pandemiei. Suntem în momentul în care România trebuie să își facă o evaluare să vadă ce nu a mers bine și să schimbe strategia”.

Liderul USR mai spune că o continuare a tendinței din acest moment va aduce tot mai multe pagube atât din punct de vedere al sănătății publice, cât și din cel al posibilității desfășurării unei vieți normale.

”Aceasta nu este o declaratie politică, ci un semnal de alarmă. Dacă nu acționăm rapid și hotărât, consecințele vor fi mult mai serioase. Și le vom suporta cu toții”, a adăugat el.

Autoritățile au anunțat miercuri 555 de noi cazuri de infectare cu coronavirus - cel mai mare număr anunțat în România de la debutul pandemiei. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 30.175, potrivit datelor publicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică.

În ultima zi, alți 18 români au murit din cauza COVID-19, bilanțul deceselor ajungând la 1.817. Recordul de infectări zilnice fusese în 11 aprilie, când au fost raportate 523 de cazuri noi într-o zi. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 13.147 de teste.