Deputatul PSD Irinel Stativă, implicat alături de colegul său parlamentar Adrian Solomon într-un scandal provocat într-un fast-food după ce ar fi refuzat să poarte mască, susține că el a fost, de fapt, cel care a încercat să aplaneze conflictul, că el purta mască și, mai mult, că nici nu a fost amendat.

deputatul Irinel StativaFoto: cdep.ro

Deputatul de Vaslui a declarat pentru HotNews.ro că atunci când a intrat în local purta mască și că nici nu a jignit pe nimeni.

  • "În primul rând că eu purtam mască atunci când am intrat în local și nu am jignit pe nimeni, cu atât mai puțin să înjur... Cât despre amendă, eu personal nu am fost amendat (cel puțin să mi se aducă la cunoștință). Mai mult, am și întrebat dacă am făcut eu ceva și un domn polițist a spus că eu nu ... și că nu au nimic cu mine... dacă s-au răzgândit, acesta este un abuz.
  • Eu am fost cel ce a încercat să aplaneze conflictul. Cât despre injurii din partea mea, nici nu poate fi vorba, cu atât mai puțin că nu știu nimic despre vreo amendă pe numele meu, nu mi s-a încheiat niciun proces-verbal", a declarat deputatul PSD pentru HotNews.ro.

Dialogul cu el a avut loc tot prin mesaje, așa cum s-a întâmplat și cu Solomon. Întrebat ce conflict a aplanat, în condițiile în care susține că nu a fost vorba despre vreun conflict, Stativă a răspuns: "Eu nu am auzit să fi adus cineva injurii, cu atât mai puțin eu".

Adrian Solomon şi Irinel Stativă au fost amendați de polițiști cu 2.600 de lei, după ce au refuzat să poarte mască într-un fast-food din sectorul 3 și au făcut scandal, au declarat surse din Poliție pentru News.ro. Poliția a fost chemată de patronul localului, iar cei doi au continuat scandalul și după sosirea poliției.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Capitalei, în această dimineață, o patrulă a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi a fost solicitată de agenții de paza ai unui fast-food din sectorul 3 să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, fiind recalcitrant.

Polițiștii au mers la fața locului, iar bărbatul a continuat scandalul, înjurându-i pe polițiști. Alături de el se mai afla un bărbat care, la rândul său, a avut un comportament similar, conform Poliției Capitalei.

Cei doi bărbați au fost amendați cu 2.600 de lei pentru "provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public".

Surse din Poliție au declarat pentru News.ro că este vorba despre deputații PSD de Vaslui Adrian Solomon şi Irinel Stativă. Deputatul Adrian Solomon este președintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților. Solomon a fost amendat cu 1.600 de lei, iar Stativă cu 1.000 de lei. Cei doi le-ar fi spus poliţiştilor inclusiv că ei le plătesc salariile şi că nu sunt demni de haina pe care o poartă.

Contactat de HotNews.ro, deputatul PSD Adrian Solomon a susținut că "totul este un abuz al unor polițiști mult prea puțin școliți".