Liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe premierul Ludovic Orban, în plenul Parlamentului, că a fost interesat "doar de bani" şi a reprezentat doar interesele "marelui stomac liberal" pe care l-a ''hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitaţie, în dispreţul legii''.

Ciolacu, în ParlamentFoto: AGERPRES
  • "Domnule prim-ministru, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: guvernaţi, nu mai furaţi! Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi sfidat pur şi simplu suferinţa românilor, aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând.
  • Pentru dumneavoastră, personal, nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani, aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal pe care l-aţi hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitaţie în dispreţul legii şi al bunului simţ. Toate fărădelegile dumneavoastră încep să iasă la iveală una câte una", a susținut, la "Ora prim-ministrului", în plenul Camerei Deputaţilor, unde Ludovic Orban a fost chemat să dea explicații despre achizițiile Unifarm.

El a acuzat că corupția a ajuns pe masa guvernului și i-a reproșat lui Orban că a fost unul dintre cei care l-au lăudat constant pe directorul de la Unifarm, pentru transparență. "Acum nu îl mai cunoașteți?”.

Ciolacu a mai susținut că Guvernul PNL "a dat tunuri de sute de milioane", care ar fi fost oprite în Parlament.

  • "PSD a oprit hoția PNL cu achizițiile directe. Va asigur că în Comisia de anchetă din Parlament vor fi scoase la lumină toate ticăloșiile pe care le-ați făcut în pandemie. Toate vor ajunge la parchet. Abia atunci românii vor înțelege cu adevărat dimensiunea jafului liberal (...) Fiecare va trebui să răspundă, inclusiv președintele Iohannis, cel care a girat acest guvern și a forțat mâna Parlamentului să-l investească. Președintele este la fel de vinovat ca cel pe care l-a impus în fruntea Guvernului. Se strânge lanțul, domnule Orban, și nici nu vă dați seama cât de singur ați rămas la Palatul Victoria. Acest guvern care a jefuit bugetul țării, care nu mărește pensii, care nu dublează alocații așa cum spune legea, trebuie să plece”, a mai spus Marcel Ciolacu.

El a susținut din nou că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban, iar "cine nu votează moțiunea înseamnă că susține hoția și este părtaș la jaful PNL”.