​​Pe masă cu proiectul de lege privind carantina și izolarea, necesar după decizia Curții Constituționale, premierul Ludovic Orban a lansat un nou atac la CCR, susținând că aceasta este „o filială a PSD”

Ludovic OrbanFoto: Guvernul Romaniei

„De la începutul epidemiei orice demers al Guvernului a fost boicotat, îngreunat și în multe momente sabotat de atitudinea unor lideri politici și a unor instituții publice care s-au comportat ca niște filiale ale PSD. La fiecare lovitură noi am avut soluții și acum venim cu soluții. În urma unei decizii a CCR toate amenzile date cu instituțiile cu drept de control au fost anulate, printr-o decizie a CCR ca filială a PSD”, a spus Orban la începutul ședinței de guvern.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului este un singur punct, proiectul de lege privind carantina și izolarea.

„Suntem în fata unei noi situații fără precedent create în urma unei decizii a CCR. CCR a decis că nu exista baza legală pentru ca cetățenii diagnosticați să fie tratați în spital și că orice pacient poate pleca din spital. De asemenea, CCR ne-a lăsat fără instrumente privind izolarea și carantinarea”, a spus Orban.

După adoptarea în Guvern, proiectul de lege va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere și votare.