Premierul Ludovic Orban va fi prezent luni, la Camera Deputaţilor, la ''Ora prim-ministrului'', la dezbaterea pe tema achiziţiilor făcute de Unifarm în contextul pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

Ludovic OrbanFoto: Guvernul Romaniei

Camera Deputaţilor i-a adresat săptămâna trecută invitaţia premierului de a participa la ''Ora prim-ministrului''. Dezbaterile au loc la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, iar tema este: "Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice". Camera lucrează în sesiune extraordinară.

Dezbaterea de la Cameră a fost iniţiată ca urmare a punerii sub control judiciar a directorului Unifarm, Adrian Ionel, într-un dosar în care este acuzat de DNA, printre altele, de luare de mită, referitor la achiziţionarea unor echipamente de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Acesta este cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Procurorii anticorupţie spun că Eugen Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca Unifarm, companie de stat, să atribuie un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 - 250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale.