Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, s-a declarat optimist că alianţa USR PLUS va reuşi să aibă candidaţi comuni la primăriile bucureştene cu PNL, singura condiţie ca acest lucru să se întâmple fiind aceea ca aceşti candidaţi să fie "anti-PSD". Într-o replică dată liderului PNL Ludovic Orban, care spunea că nu e înțelept ca USR-PLUS să-și prezinte proprii candidați la sectoare în timp ce se poartă negocieri pentru candidați comuni, președintele Plus București Vlad Voiculescu a declarat că „înţelepciune înseamnă să oferim bucureştenilor o alternativă”.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

"Eu sunt totuşi optimist că o să reuşim să avem candidaţi anti-PSD comuni (cu PNL - n.r.) în toate sectoarele. Singura condiţie, şi este o condiţie de bun simţ, dacă vrei o alianţă anti-PSD să fie anti-PSD, nu cerem ceva absurd, nu cerem ceva nerealist. Nu se poate ca formaţiunea care a susţinut 'Fără penali în funcţii publice' să susţină două persoane, pe care le-am nominalizat zilele acestea, care au grave problemele pe partea aceasta", a spus Năsui duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al USR PLUS, potrivit Agerpres.

La rândul său, preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, a menţionat că "cea mai mare problemă" este ca USR, PLUS şi PNL să reuşească "această unitate cu adevărat anti-PSD".

"Am văzut că Ludovic Orban face apel la înţelepciune. Credem că înţelepciune este ceva diferit de a declara public că suntem transparenţi şi a împărţi Bucureştiul ca pe o roată de caşcaval. Credem că înţelepciune nu înseamnă să pretinzi că poţi câştiga alegerile singur, atunci când în ultimii 15 ani nu ai depăşit niciodată 15% şi ăsta este cazul PNL. Credem că înţelepciune înseamnă să oferim bucureştenilor o alternativă, nu numai o alternativă la candidaţii actuali ai PSD, să îi înlocuim pe aceştia cu alţi candidaţi care s-au purtat de-a lungul timpului la fel şi au avut legături strânse cu PSD. Credem că avem nevoie cu adevărat de o schimbare şi ăsta este lucrul înţelept de făcut. Negocierile merg în continuare", a afirmat Voiculescu.

Declarația lui Voiculescu vine după ce sâmbătă liderul PNL Ludovic Orban s-a arătat deranjat de faptul că USR-PLUS, alianță cu care susține candidatul comun la Primăria Capitalei, își tot lansează candidații proprii la Primăriile de Sector în condițiile în care între cele două formațiuni politice se duc discuții privind o listă comună de candidați.

„Nu cred că ăsta este un semn de înțelepciune și de abordare normală, firească. Vom vedea. În cazul în care nu se va putea, vom merge pe candidați proprii”, a spus Orban.