PSD îi solicită premierului Ludovic Orban să se prezinte săptămâna viitoare în Parlament pentru a explica legăturile dintre Guvern şi cazul de corupţie de la Unifarm, a declarat, duminică, senatorul social-democrat Radu Oprea, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Premierul nu are dreptul să tacă, acuzaţiile sunt mult prea grave şi-l vizează direct şi personal. Trebuie să răspundă la mai multe întrebări pe care îl vedem că le evită şi la toate întâlnirile cu presa nu a răspuns la faptul că există o legătură directă între dumnealui şi administratorul firmei implicate în scandalul de corupţie (...). Cred că trebuie să vină şi să răspundă acestei întrebări clar, precis (...)", a spus senatorul în cadrul unei conferinţe de presă.

Un refuz al premierului de a se prezenta în faţa Parlamentului "va fi doar o sfidare jignitoare la adresa poporului român", menţionează Oprea, care consideră că "tăcerea domnului Ludovic Orban va fi, de asemenea, o tăcere complice la scandalul de corupţie de la Unifarm şi, sigur, aşteptăm cu interes ancheta".

Senatorul PSD îi solicită "preşedintelui Iohannis să confirme sau să infirme dacă a fost informat de către instituţiile specializate ale statului român despre faptele de corupţie de la Unifarm".

Din punctul de vedere al PSD, a arătat el, dacă nu s-a detectat la timp o astfel de acţiune de corupţie, acest lucru reprezintă o vulnerabilizare a preşedintelui şi, implicit, a statului român.

"În acelaşi timp, dacă preşedintele a fost informat şi a ştiut ce se punea la cale la Unifarm, este evident că domnia sa a girat, este guvernul lui, a condus şedinţele de guvern, merge la partid, la PNL, ca un lider de facto al acestui partid, înseamnă că a girat, cumva, aceste acte", a susţinut Oprea.