Unul dintre parlamentarii proaspăt numiți săptămâna aceasta în Comisia de control a activității SRI este deputatul PSD Mitică Marius Mărgărit, despre care presa a relatat anul trecut că a scris în declarația de avere că are „ciasuri de mână” de 12.000 euro.

Mitica MargaritFoto: Camera Deputatilor

Amintim că Parlamentul a decis, miercuri, numirea deputatului PSD Eugen Bejinariu în funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii şi a deputatului PNL Cezar Preda ca vicepreşedinte al comisiei.

Parlamentarii au mai stabilit, prin vot, ca deputatul PSD Mitică Marius Mărgărit să îl înlocuiască în comisia parlamentară de control al SRI pe deputatul PSD Marian Cucşa, care ocupa funcţia de vicepreşedinte.

Desemnarea lui Mitică Mărgărit s-a făcut în cadrul şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor, cu 349 de voturi „pentru” şi 17 „împotrivă”.

Această comsie are un statut aparte în Parlament, fiind o structură comună a celor două camere, formată din nouă senatori şi deputaţi de la toate partidele.

Revista 22 amintește că, în 2019, deputatul PSD Mitică Mărgărit a ajuns în atenția presei după ce, în declarația sa de avere depusă pe când era subsecretar de stat la Ministerul Transporturilor, acesta a scris că are „ciasuri de mână” în valoare de 12.000 de euro.

Potrivit paginii sale de Facebook și CV-ului postat pe site-ul Camerei, Mitică Mărgărit are studii universitare de doctorat în domeniul Informaţii şi Securitate Naţională, fiind doctorand la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.