PSD trage politic în criza coronavirusului, șefii de organizații primind instrucțiuni de la centru pentru a-i ataca organizat, în conferințele de presă, pe liberali.

Ciolacu, în ParlamentFoto: AGERPRES

Potrivit punctajului social-democraților, consultat de HotNews.ro, liderii partidului trebuie să transmită insistent că Guvernul PNL nu a făcut nimic, indicându-i pe cei mai vizibili peneliști, premierul Ludovic Orban și europarlamentarul Rareș Bogdan, ca fiind primii care nu respectă restricțiile.

„Chiar conducerea PNL subminează și încalcă toate regulile de protecție pe care le recomandă cetățenilor. Și atunci cum să creadă românii că situația este într-adevăr gravă??? PNL a împărțit România în două: EI - care se cred cetățeni de rang superior care pot face orice și pentru care nu există lege, și restul populației care trebuie pusă la colț, care nu se poate trata în spitale, care plătește amenzi, care nu merită majorări de pensii și alocații și care trebuie în continuare ținută în frică și teroare”, se arată în punctajul de comunicare al PSD.

„PNL ține România închisă în frică și teroare, în timp ce toată Europa anunță măsuri de relaxare și relansare economică. Incompetența și aroganța sunt caracteristicile atitudinii PNL care au agravat criza sanitară, dar și economică, provocată de pandemie”, se mai precizează în documentul transmis șefilor de organizații, cărora li se cere să transmită că greul pandemiei a fost dus de autoritățile locale.

Pesediștii sunt puși să spună că PNL împiedică testarea masivă a populației, că ține spitalele închise pentru bolnavii cronici.

Nici tema dublării alocațiilor nu este omisă. Indicațiile pentru pesediști sunt să spună că liberalii nu vor să dea bani pentru copii, fiind preocupați de „șpăgile lor și profitul corporațiilor și băncilor prietene”.