Liviu Dragnea a sugerat în interviul acordat din Penitenciarul Rahova fostei sale consiliere Anca Alexandrescu că Viorica Dăncilă și Paul Stănescu ar fi fost manipulați de servicii și convinși să preia PSD. Realitatea TV a difuzat vineri seară a doua parte a primului interviu acordat din penitenciar de fostul lider al PSD, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare.

Dragnea, interviu din inchisoareFoto: Captura video

Realitatea Plus a difuzat de la ora 18.00 un prim fragment din cea de a doua parte a interviului, de la ora 19.00 urmând să fie difuzat un nou fragment din interviul cu Dragnea.

"Rețeta nu e complicată, e foarte simplă, că oamenii aștia nu au idei multe, dar sunt eficiente, pentru că întotdeauna au cu cine să le pună în aplicare. În cazul doamnei Dăncilă, problema se punea în felul următor <>. Încet-încet, a apărut această idee și i-au zis <>. Și atât a fost, plus niște consilieri", a susținut Liviu Dragnea, întrebat despre Viorica Dăncilă.

Fostul lider al PSD susține că aceeași rețetă ar fi fost aplicată și în cazul lui Paul Stănescu și că fiecăruia dintre foștii săi colegi din PSD "i spunea ce trebuie în funcţie de profilul psihologic realizat de SRI".

"A fost prietenul meu de atâția ani (Paul Stănescu - n.r.), m-am ferit și mă feresc să vorbesc rău despre el, dar și lui i s-a spus la fel: <>. A și avut el o declarație: <<între partid și prieten, aleg partidul>>. (...)

I se spunea <

Realitatea TV a prezentat joi seara prima parte a interviului pe care Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive, l-a acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent ziaristă la această televiziune. Dragnea a susținut din nou că este nevinovat și că este victima unui "sistem ocult”, "statul paralel”, despre care spune că prima oară i-a vorbit unul dintre "cei mai buni prieteni” pe care i-a avut, Vasile Dâncu.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis joi, cu mai puțin de o oră înainte de difuzarea interviului cu Liviu Dragnea, că "nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online)”.

ANP a continuat cu alte trei precizări pe această temă, susținând că "persoanele private de libertate au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile”. Instituția a transmis apoi că a cerut de la Penitenciarul Rahova documentele în baza cărora a fost aprobată comunicarea online.