Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a inregistrat joi un record inedit. Cu sala goala au fost respinse 49 de proiecte de lege si cinci au fost retrimise la comsiile de specialitate. Cum a fost posibil acest lucru ? Prin simpla prezenta la prezidiu a presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a vorbit timp de 40 de minute in prezenta a doar patru colegi. Chiar daca deputatii nu au fost prezenti proiectele de lege au fost respinse pentru ca “a existat acordul liderilor de grupuri parlamentare”.

Deputatii au avut in program o sedinta “mai speciala” destinata respingerii unor proiecte de lege, dar alesii au lipsit din sala de plen. Presedintele Camerei Deputatilor a vorbit aproape singur 40 de minute, respingand de unul singur, pe banda rulanta, initiativele legislative aflate pe ordinea de zi. Astfel fara dezbateri si interventii din partea colegilor, Olteanu aproape a ragusit citind si respingand proiectele de lege.

“Practic eu am vorbit 95% din timp, din cele aproximativ 60 de proiecte pe care le-am discutat, doar in cazul a doua sau trei s-a hotarat ca mai merita sa fie reexaminate", a declarat Olteanu la finalul sedintei inedite.

De altfel, presedintele Camerei Deputatilor a explicat ca pentru respingerea initiativelor legislative exista un acord prin consens al liderilor de grupuri.

Conform programului saptamanal, ziua de joi este ultima zi de lucru a deputatilor in Parlament si asta pentru ca vinerea este destinata lucrului in teritoriu. Alesii isi iau liber inca de miercuri seara, si, de obicei, pe culaorele Parlamentului rar mai vezi cate un depuatat joia.