PNL și USR fac primul pas concret pentru o înțelegere în București la alegerile locale. După mini-revolta pe Facebook a filialei din Capitală a USR-PLUS, care părea că pune cruce negocierilor, Ludovic Orban și Dan Barna au avut marți dimineață o întâlnire clarificatoare.

Ludovic Orban si Dan BarnaFoto: Agerpres

Potrivit unor surse politice, liderul USR i-a spus șefului PNL că își dorește o Alianță în București, lucru agreat și de liberali. Înainte de a pune pe hârtie numele candidaților pentru sectoare și a celor de pe listele la consilii, Barna a susținut că aceștia trebuie să treacă printr-un filtru de integritate. Potrivit surselor citate, Ludovic Orban a fost de acord în principiu. Cei doi au convenit însă ca discuțiile să continue concret în momentul în care vor veni rezultatele sondajelor comandate de liberali în București. De asemenea, Barna și Orban au convenit ca USR-PLUS și PNL să colaboreze punctual în țară unde organizațiile se înteleg pentru susținerea unor candidați.

Discuțiile au fost mai relaxate decât în urmă cu o săptămână, când Ludovic Orban a propus tranșant ca împărțirea primăriilor că fie 4 la 2 în favoarea liberalilor care vor să dea o primărie de sector PMP.

La o zi după, pe Facebook, liderii USR-PLUS din București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au lansat un atac la liberali, primit de aceștia din urmă foarte rezervat.