USR propune câteva amendamente esențiale la Ordonanța Bani pentru presă și cere ca banii (cele 40 de milioane de euro din campania Guvernului) să se ducă nu către instituțiile media, ci către bolnavi, potrivit paginademedia.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deputații USR Iulian Bulai și Cătălin Drulă au depus deja amendamentele la Ordonanța de Urgență a Guvernului privind campania de informare, care mâiine intră la Comisia de cultură și mass-media din Senat, urmând ca în perioada următoare să intre în plen.

Ce spun cele mai importante amendamente:

1. Campania de informare să se oprească la 15 iulie.

2. Sumele rămase necheltuite din bugetul prevăzut (200 de milioane de lei) până la data de 15 iulie se constituie venit la bugetul FNUASS - Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, la capitolul „Active nefinanciare”, subcapitolul 03.02, „Medicamente pentru boli cronice cu risc crescut utilizate în programele naționale cu scop curativ”.

3. Se abrogă posibilitatea ca perioada campaniei (4 luni) poate fi prelungită în funcție de necesitățile de informare publică în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19 în limita bugetului total alocat (40 de milioane de euro), potrivit paginademedia.ro.