Partidul Verde și Asociația Metropolitană București-Ilfov (AMBI) au anunțat joi, în timpul unei conferințe de presă, asumarea unui proiect politic ambițios: crearea Metropolei Verzi București-Ilfov, care va consta într-o serie de regorme administrative și ecologice, care să aibă grijă de cetățean și de interesele lui.

Vlad Soare si Florin CalinescuFoto: PeBloguri

Florin Călinescu, președintele singurei formațiuni politice din România care face parte din European Green Party, și avocatul Vlad Soare, liderul AMBI, au semnat în decursul zilei de ieri un protocol de asociere pentru alegerile locale din acest an. Astfel, proiectul AMBI devine proiectul politic asumat de Partidul Verde pentru alegerile locale din București și Ilfov, se arată în comunicatul transmis PeBloguri.ro.

Vlad Soare va ocupa funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Verde, dar va fi și candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov. Urmează ca, în perioada următoare, să fie anunțată și propunerea pentru Primăria Municipiului București.

Noul proiect politic își propune ca București și Ilfov să fie o singură comunitate, prin ”eliminarea modelelor comuniste” și ”reducerea corupției din administrație”.

”Ne propunem o administrație publică locală pe model occidental, o administrație suplă, cu mai puțini funcționari publici, care să nu risipească banul cetățeanului, așa cum se întâmplă astăzi. Vrem o administrație care să nu servească clientela politică și care să nu fie la cheremul partidelor mamut, care nu fac nimic altceva decât să își împartă între ei banul public”, afirmă Partidul Verde în comunicatul de presă.

Un alt obiectiv aflat pe agenda noii alianțe este desființarea sectoarelor Municipiului București: ”52% dintre bucureșteni își doresc desființarea primăriilor de sector, pentru că ne costă mult și degeaba. Un miliard de lei în fiecare an e cheltuit cu întreținerea primăriilor de sector, în loc să fie folosit pentru drumuri, spitale, școli sau grădinițe! Un miliard de euro în plus pentru un mandat de 4 ani – cu acești bani se rezolvă multe probleme pentru care, acum, ni se spune că nu sunt bani”.

Mai mult decât atât, noul proiect politic își propune implementarea conceptului de smart city și smart region, care ”nu înseamnă doar transport alternativ, ci rezolvarea optimă a problemelor comunității”: ”Eliminând costurile inutile cu administrațiile fragmentate, se pot face investiții în infrastructură și servicii de care să beneficieze întreaga comunitate”.

Nu în ultimul rând, Partidul Verde și AMBI susțin că locuitorii București-Ilfov au nevoie de reforme care să elimine praful atât de pe străzi, cât și din mentalități.

Citește articolul integral PeBloguri.ro