Preşedintele Klaus Iohannis spune despre moţiunea de cenzură anunţată de PSD la adresa Guvernului că nu are fundament și că este un demers "lipsit de bun simţ". El a acuzat PSD că, legat de prelungirea stării de alertă, "face scandal de dragul scandalului, pentru a mai prinde câteva voturi".

HotNews.roFoto: Hotnews

”Asta cu moţiunea este pur formal un instrument al opoziţiei, dar să vii cu moţiune de cenzură sau cu ameninţarea ei într-o situaţie de criză sanitară mi se pare greşit şi lipsit de bun simţ şi de fundament. Acuzaţiile sunt nefondate”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a susținut că nu există motive pentru demiterea Guvernului, care "are o gândire economică sănătoasă": ”De ce să demiţi Guvernul? Că a luat măsurile necesare, că a luat măsurile la timp, că am reuşit să împiedicăm extinderea epidemiei, că au venit cu măsuri de revigorare economică care produc rezultate? Mi se pare lipsit de sens şi de bun simţ politic”.

El a reamintit discuţiile de la instalarea Guvernului Orban 3, despre care atunci toată lumea ştia că este instalat pentru o perioadă scurtă, de un an, și a spus că acest guvern a făcut "infinit mai mult" față de decât s-a aşteptat de la el când a fost votat prima dată. "Acum când mai sunt câteva luni până la alegeri vine PSD şi flutură moţiunea de cenzură”, a mai afirmat președintele.

Despre sesizarea CCR de către PSD pe tema HG privind prelungirea stării de alertă, Iohannis a spus că Guvernul a procedat conform legii şi că, dacă cineva din Parlament este de altă părere, are dreptul să ceară o verificare.

"Felul de a proceda al Guvernului este şi legal, şi corect, şi oportun. Este o abordare şi utilă, şi corectă şi de bun simţ. Abordarea aşa-zisei Opoziţii din Parlament este exagerată. Fac scandal de dragul scandalului pentru a mai prinde câteva voturi”, a declarat Iohannis, acuzând PSD că nu face decât să inducă nesiguranţă în populaţie, într-o situaţie în care oamenii trebuie să fie siguri.

Nemulțumiți că Parlamentul a fost ocolit la prelungirea stării de alertă, pesediștii au anunțat miercuri că vor depune o moțiune de cenzură imediat după ce această perioadă se încheie. Mai mult, ei vor să se adreseze Curții Constituționale, reclamând „un abuz de putere” al Guvernului Orban.

"Cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți ale românilor. În fața acestui abuz vom face o trimitere la CCR, respectiv o sesizare, și vă anunț public că începând de azi parlamentarii PSD lucrează la moțiunea de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care o s-o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia. Aceasta este decizia PSD față de acest abuz făcut de Ludovic Orban față de Parlamentul României”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.