Europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache cere Guvernului să publice „imediat” lista completă a achizițiilor făcute în perioada crizei COVID-19 și care au fost justificate de necesități asociate acesteia.

Dragos TudoracheFoto: Agerpres

„E un gest de normalitate, de bună guvernare, un prim pas către o schimbare majoră în relația autorităților cu societatea și cu cetățenii”, a scris Dragoș Tudorache, pe pagina sa de Facebook, argumentând că ancheta anunțată de DNA pentru astfel de achiziții ridică „un mare semn de întrebare asupra unor posibile interese în spatele contractelor încheiate”.

„Un guvern responsabil trebuie să acționeze cu transparență și celeritate în această chestiune pentru a dovedi că vremurile în care PSD ascundea banii din buget și îi cheltuia discreționar au trecut”, a comentat europarlamentarul PLUS.

Acesta admite că actuala criză „a justificat, pe bună dreptate, o anumită rapiditate și simplificare în procedurile de achiziții” dar „ceea ce criza nu a justificat e deturnarea fondurilor către profitori și contracte dubioase”.

„De aceea eu cred că există o minimă datorie a Guvernului Orban de care trebuie să se achite imediat: listarea publică a contractelor din perioada crizei, cu bugetele aferente și firmele beneficiare”, a mai scris el.