Adrian Nastase a publicat miercuri pe blogul sau doua postari privind eventuale incercari de contracarare a intentiei sale de a deveni pesedinte al Consiliului National al PSD. El sustine ca a primit "telefoane" si "mesaje" despre unele nereguli ce ar exista in organizarea sedintei de vineri. In acelasi timp, Dan Andronic, fostul consilier al lui Nastase, publica pe blogul propriu textul unei presupuse adrese trimise miercuri de Mircea Geoana, care ar fi cerut sa aprobe personal orice modificare in delegatiile judetene ce vin vineri la Bucuresti.

Nastase scrie pe blog ca a fost informat despre inlocuirea, la intalnirea de vineri, a unor membri ai Consiliului National, despre scoaterea de pe ordinea de zi a alegerii presedintelui si despre faptul ca unii membrii in Consiliul National nu au primit inca invitatia la sedinta de vineri.

"Am primit mai multe telefoane, in aceasta dimineata, de la colegi din tara care mi-au relatat, foarte nedumeriti, ca inca nu au fost instiintati de convocarea sedintei Consiliului National, de vineri. Era vorba de membri ai Consiliului! Unii dintre ei mi-au spus ca se incearca schimbarea lor cu alte persoane sau, in cel mai rau caz, lasarea lor “acasa”, pentru ca ar putea vota dupa capul lor", scrie fostul premier in prima postare pe ziua de azi.

Cateva ore mai tarziu revine cu "Bursa zvonurilor" si vorbeste despre "mesaje ciudate" venite din partea colegilor de partid. El sustine ca "un coleg din Moldova imi sugereaza ca la sedinta de Consiliu, 'cineva' ar putea propune eliminarea alegerii presedintelui si trezorierului de pe ordinea de zi". De asemenea, Nastase mai adauga ca "alti colegi imi spun ca, dintr-un judet unde sunt 14 membri de Consiliu sunt adusi si 6 invitati (in ideea ca unii membri ar putea sa nu vina si sa aiba cine vota!)".

In ceea ce priveste asumarea raspunderii privind aceste informatii, Nastase porneste cu ideea ca "Nu stiu daca sunt adevarate aceste informatii", ajunge la "Evident ca nu pot crede astfel de zvonuri", iar apoi la "Evident ca nu cred astfel de informatii".

In acest timp, pe blogul lui Dan Andronic apare textul unei circulare ce ar fi fost trimisa miercuri de Mircea Geoana filialelor judetene. Documentul ar preciza ca "orice modificare in componenta listei de membri ai Consiliului National" precum si "eventuala lista de invitati din judetul dumneavoastra" trebuie aprobate personal de presedintele partidului, adica de Mircea Geoana.

Adrian Nastase si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al Consiliului National al PSD. Aceasta este ocupata in acest moment de Dan Mircea Popescu, ales la congresul din decembrie 2006. Aceasta functie ii va permite fostului premier sa faca parte din nou din conducerea centrala a PSD, dupa aproape trei ani de absenta. Nastase a intrat din nou in gratiile liderilor PSD dupa ce partidul a coborat vertiginos in sondaje si a fost chiar insarcinat cu conducerea campaniei electorale la alegerilor locale din primavara acestui an.

La Consiliul National al PSD, ce va avea loc vineri, 22 februarie, impotriva lui Nastase va candida actualul ocupant al functiei, Dan Mircea Popescu.