Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că Instituţia Avocatul Poporului, în ultima perioadă, "are nişte atitudini şi acţiuni care o transformă nu în Avocatul Poporului, ci în duşmanul poporului".

Ludovic OrbanFoto: Guvernul Romaniei

"Vă readuc aminte numai ce a făcut adjunctul Avocatului Poporului, transmiţând o adresă prin care să-i oblige pe directorii de spitale în care au fost trataţi pacienţii bolnavi de COVID, că sunt instituţii cercetate pentru tortură, încercând să-i transforme pe medicii, asistentele, tot personalul care a luptat în prima linie pentru tratarea persoanelor infectate, care şi-a pus în pericol chiar sănătatea, viaţa lor şi a familiilor lor, în aşa-zişi torţionari, a afirmat Orban, răspunzând unei întrebări pe această temă.

”Este ruşinos ce se întâmplă", a declarat premierul, potrivit Agerpres.

De asemenea, Ludovic Orban a spus că poziţiile Avocatului Poporului pe tema prezenţei elevilor la examene au un motiv de natură politică, "pentru că în ultima vreme se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD, decât ca avocatul românilor”.

"În ceea ce priveşte prezenţa la examen, ea este reglementată, nu cred că Avocatul Poporului are vreun motiv să ia poziţiile publice pe care le ia, decât un motiv de natură politică. Pentru că în ultima vreme se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD, decât ca avocatul românilor", a declarat Orban la Piaţa Universităţii.