Viceprimarul PNL al sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu, ar urma să candideze la alegerile locale din toamnă din partea PSD pentru funcția de primar, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Aceleași surse au declarat că s-a ajuns în acestă situație în condițiile în care ministrul Educației, Monica Anisie, ar vrea să candideze din partea PNL la Sectorul 2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform surselor citate, Popescu s-ar fi înteles de principiu cu PSD, mai exact ar fi fost de acord să primească susținerea social-democraților pentru a candida pentru postul de primar. O decizie finală ar urma să fie luată și după o discuție la nivelul PSD București.

Contactat de HotNews.ro, Dan Cristian Popescu a negat informațiile.

”Eu sunt candidatul PNL la Sectorul 2. Este oficial din ce am vorbit eu. Am primit oferte de la 7-8 partide să candidez pentru ei, nu voi da nume de la care, fiindcă au fost discuții private”, a declarat el.

În tot mandatul, primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai a stat în umbră, având foarte puține ieșiri publice, în timp ce viceprimarul Dan Cristian Popescu a lăsat impresia că el este cel care conduce primăria.

Dan Cristian Popescu s-a înscris în PNL în 1990 și a stat în partid doar un an, până în 1991, când a demisionat și s-a înscris în PNŢCD. În perioada 1995-1996, în timpul guvernării lui Victor Ciorbea, Popescu a fost prim-vicepreşedinte al Tineretului Uniunii Naţionale Ţărăneşti Creştin Democrate, organizaţia de tineret a partidului. În 2001, a demisionat din PNŢCD.

În 2004, s-a reînscris în PNL. În 2010, Dan Cristian Popescu a fost ales președinte al filialei PNL din Sectorul 2. În aprilie 2012, a fost ales alt președinte de sector, iar în 15 iunie 2012 a fost exclus din PNL.

În septembrie 2012, s-a înscris în Forța Civică, iar la Congresul Extraordinar al Forței Civice din 7 septembrie 2012 a fost ales vice-președinte al partidului. În decembrie 2012, a obținut un mandat de deputat în colegiul nr. 8 din București, din partea Alianței România Dreaptă, alianța între Partidul Democrat-Liberal (PDL), Forța Civică și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat. A fost ales secretar al grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaților, din partea foștilor colegi de alianță. În aprilie 2013 a devenit președintele Forței Civice București.

În iunie 2016 a candidat la funcția de primar pentru Primaria Sectorului 2 din partea PNL, unde a ieșit pe locul 2 și a fost ales viceprimar de către Consiliul Local Sector 2 București, funcție ocupată și în prezent. Din august 2016 a renunțat la calitatea de deputat.