Liderul USR, Dan Barna, spune că i-a cerut președintelui Klaus Iohannis spirijinul pentru propunerile legislative USR vizând pensiile speciale și desființarea secției de anchetare a magistrațiilor, pe agenda discuțiilor figurând însă și prelungirea stării de alertă și alegerile locale.

Klaus Iohannis si Dan BarnaFoto: Presidency.ro

Cei doi s-au întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni. Potrivit lui Barna, Iohannis i-a transmis că a cerut Guvernului să țină seama de nevoia de repornire a economiei în sensul renunțării la acele restricții care nu mai sunt în mod justificat necesare.

”În discuția de la Cotroceni, am vorbit și despre alegerile locale din toamnă, dar și despre prelungirea stării de alertă. I-am spus președintelui că, odată cu reluarea activităților economice, este foarte important ca părinții să aibă cui lăsa în grijă copiii. De aceea este utilă redeschiderea unităților de tip after-school, creșă sau grădiniță din zona privată”, a precizat liderul USR, pe Facebook.

În același timp, Barna i-a cerut președintelui să sprijine mai multe proiecte ale USR aflate în diverse faze de adoptare: legea privind înființarea Direcției de Investigarea a Infracțiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor), legea privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților, soluțiile noastre privind rezolvarea problemei pensiilor speciale.