Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că cine îl acuză că ar fi securist "ar trebui să se informeze foarte bine", el spunând că tatăl său a fost pilot, iar copiii de piloţi, de militari, de ofiţeri nu puteau fi securişti sau informatori.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Faptul că sunt acuze că eu am blaturi cu preşedintele Iohannis... Nu cred că preşedintele Iohannis a făcut vreodată vreun atac mai virulent asupra unui lider politic, nici cred că asupra lui Liviu Dragnea, acea acuză ruşinoasă şi mincinoasă că eu aş fi vândut Ardealul. (...) Cea cu securiştii este o poveste apărută în spaţiul public acum trei - patru ani, nu în ceea ce mă priveşte în mod direct.

Tatăl meu a fost pilot. Noi am avut o percheziţie de la Securitate în casă. Copiii de piloţi şi copiii de militari, de ofiţeri nu puteau să fie securişti sau informatori. Cine face astfel de acuze ar trebui să se informeze foarte bine", a declarat Ciolacu, la Digi 24, întrebat cum comentează faptul că există voci în PSD care spun că ar trebui să facă un pas în spate de la conducerea partidului.

El a mai spus că a vrut să facă un doctorat la Academia de Informaţii, la care a renunţat.

"Acel doctorat era strict legat de meseria mea din acest moment, de ocupaţia mea din acest moment, mai exact - de parlamentar. Privea modul de etică în intelligence şi funcţionarea Comisiei de verificare a Serviciului Român de Informaţii", a adăugat Marcel Ciolacu, citata de Agerpres.